Rețetă de post. Turte cu ceapă verde. Timpul de preparare este scurt, iar gustul îți amintește de copilărie

Rețetă de post. Turte cu ceapă verde. Timpul de preparare este scurt, iar gustul îți amintește de copilărieSursă: Youtube

Turtele îți aduc aminte de copilărie petrecută alături de bunici. Sunt foarte simplu de făcut și poți adăuga mai multe ingrediente în funcție de preferințe. Turtele cu ceapă verde sunt perfecte pentru această perioadă a Postului Paștelui.

Turtele cu ceapă verde sunt potrivite pentru această perioadă, mai ales, dacă te-ai săturat de simpla pâine de zi cu zi. În plus, datorită acestei legume turtele vor avea un gust inedit și le poți servi alături de o porție de mâncare sau chiar lângă un pahar de vin alb rece. Aluatul pentru turte este foarte ușor de făcut și preparatul tău fi gata de mâncat în mai puțin de o oră.

Vei avea nevoie doar de câteva ingrediente pentru turtele cu ceapă verde. În ceea ce privește aluatul, va trebui să pregătești: 300 grame de făină, jumătate de linguriță de sare, 120 de mililitri de apă fierbinte, 60 de mililitri de apă rece. Pentru a umple turtele vei forma o compoziție din 10 fire de ceapă verde, 90 de grame de făină, 60 de mililitri de ulei de floarea-soarelui și o jumătate de linguriță de sare.

Mod de preparare turte cu ceapă verde

Pentru început trebuie să amesteci făina cu sarea într-un bol. Ulterior, încorporează apa fierbinte cu ajutorul unei lingure de lemn. Toarnă apa rece peste compoziția creată până se încorporează. Aluatul trebuie frământat timp de 10 minute până când va deveni maleabil. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să se odihnească preț de 20 de minute. În cazul în care folosești un robot de bucătărie, începe la o viteză mică și încheie procesul la o viteză medie.

În timpul în care aluatul se odihnește, ocupă-te de umplutură. Amestecă făina cu uleiul până când vei obține o pastă. Ulterior, taie ceapa verde mărunt. Aluatul care s-a odihnit mai trebuie frământat timp de trei minute și ulterior împărțit în șase minute. Întinde turtele într-o foaie cu diametrul aproximativ de 20 de centimetri. Unge foaia cu o lingură de pastă de făină și presară deasupra două linguri de ceapă verde. Ulterior, rulează foaia într-o formă de cerc.

Acest proces trebuie reperat în cazul tuturor foilor. Întinde rulourile formate până când vei obține un cerc cu diametrul de maxim de 20 de centimetri. Turtele trebuie să le coci pe rând într-o tigaie încinsă și unsă cu ulei. În cazul în care vrei ca turtele tale să fie mai moi, acoperă tigaia pentru un minut sau două, potrivit Cumvaplace.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News