Delicat de casă cu pui. Ingredientul care o să dea mai mult gust mâncărurilor tale

Delicat de casă cu pui. Ingredientul care o să dea mai mult gust mâncărurilor tale

Dă mai mult gust mâncăturilor tale folosind delicat de casă cu pui. Rețeta este una extrem de simplă și foarte ușor de făcut.

Ingrediente: 

  • o legătură de pătrunjel 
  • frunze de la o țelină  
  • o țelină 
  • trei tije de la o țelină apio 
  • un praz 
  • două cepe 
  • cinci morcovi 
  • o ceapă verde 
  • doi ardei grași 
  • doi păstârnaci 
  • trei rădăcini de pătrunjel 
  • o căpățână de usturoi 
  • Sare (două linguri) 
  • Piper (o lingură) 
  • Trei linguri de turmeric 
  • Ulei de măsline 
  • Două bucăți de piept de pui 

Mol de preparare: 

Pasul 1: 

Toate legumele se curăță și se toacă mărunt. Ulterior de așeză într-o cratiță încăpătoare și se lasă la făcut. Nu uita să amesteci periodic pentru a te asigura că legumele nu se lipesc de vas.  După ce legumele încep să se înmoaie, se adaugă turmericul, sarea și piperul. Se lasă amestecul la fiert și se așează un capac pe cratiță. Când toate legumele sunt toate gătite se stinge focul și se lasă puțin la răcit. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Pasul 2: 

Între timp se pune pieptul de pui la fiert. Dacă este cazul, spuma de deasupra apei se strânge cu o spumieră și se aruncă. Atunci când carnea este fiartă acesta se scoate din apă și se lasă la răcit. Ulterior, pieptul de pui se taie mărunt. 

Pasul 3: 

Legumele și puiul se amestecă și se bagă la blender. Compoziția rezultată trebuie să fie una cremoasă. Compoziția rezultată de toarnă în două tăvi încăpătoare. De preferat ar fi ca tăvile să fie acoperite cu folie de prospețime înainte de a turna compoziția. Se recomandă ca stratul de compoziție să aibă o înălțime de un deget/ un deget și jumătate. Deasupra se asează încă un strat de folie de prospețime, asigurându-te că tăvile sunt acoperite foarte bine. Tăvile se bagă la congelator pentru cel puțin cinci ore, sau cel mai bine lăsate peste noapte. 

Pasul 4: 

Tăvile se scot de la congelator atunci când delicatul de casă este complet înghețat. Delicatul se taie cu cuțitul în cubulețe mici. Fiecare cubuleț trebuie împachetat separat cu folie de prospețime sau de aluminiu. Pachețelele se bagă iar la congelator și se scot atunci când ai nevoie de ele. 

Pofta bună orice ai găti! 

@soare_nik #cheflacutite Delicat de casa… Partea 1 #foryoupage #cheflife #forypupage ♬ sunet original - Nicusor Soare

Rețetă preluată de pe contul de TikTok: soare_nik