Legumele cu cele mai multe calorii. Îngrașă mai mult decât cartofii, pâinea sau carnea
- Emma Cristescu
- 31 ianuarie 2023, 11:53
Nutriționiștii atrag atenția că există câteva legume care sunt foarte calorice și care nu te vor ajuta să slăbești. Ele îngrașă la fel de tare ca pizza sau ca alte produse de la fast food.
Nutriționiștii au dezvăluit care sunt legumele pe care trebuie să le eviți dacă vrei să slăbești. Acestea sunt pline de calorii și nu sunt recomandate în timpul dietei. Cartofii pot îngrășa foarte mult, mai ales dacă nu sunt gătiți cum trebuie. Aceștia conțin amidon și sunt periculoși, dacă sunt prăjiți sau combinați cu lapte și unt (piure).
Și fasolea este o adevărată bombă calorică, mai ales dacă o consumi sub formă de iahnie. O porție de 100 de grame de fasole are aproape 200 de calorii, iar un castron de ciorbă dublează numărul caloriilor, susțin nutriționiștii. Țelina și păstârnacul sunt alte legume care trebuie evitate în timpul dietei.
Nutriționiștii au mai declarat că cele mai bune legume pentru slăbit sunt roșiile, castraveții, ardeii sau salata verde. Avocado și broccoli sunt alte legume cu puține calorii.
Mai mult, avocado este una dintre cele mai bune surse de grăsimi naturale și sănătoase. Conține acid oleic și scade nivelul colesterolului. Broccoli conține vitamine și minerale și are foarte puține calorii. Morcovul și ridichiile au o mare influență în prevenirea bolilor cardiovasculare și contribuie la reducerea stratului adipos.
Și varza conține substanțe cu efect antioxidant, are vitamine și te ajută să elimini rapid surplusul de grăsimi. Cu toate astea, contează foarte mult felul în care o gătești, potrivit Cancan.
Alte alimente cu puține calorii
Dacă vrei să slăbești, nutriționiștii îți recomandă să mănânci ouă. Ele sunt bogate în proteine și, de asemenea, sărace în calorii. Acestea nu trebuie să fie gătite în ulei.
Un alt aliment potrivit pentru slăbit este peștele. El conține acizi grași omega-3, se digeră încet, și are puține calorii. Dacă nu îți place peștele, poți consuma piept de pui. O porție de 100 de grame de carne de pasăre are aproximativ aceeași cantitate de proteine ca porția de carne de vită, dar cu 25% mai puține calorii și cu 50% mai puține grăsimi. Poți adăuga și o salată la rețeta ta.