Evenimentul Zilei > Social > Rețetă de mere în foietaj. Cel mai rapid și ușor desert la cuptor
Rețetă de mere în foietaj. Cel mai rapid și ușor desert la cuptor

Rețetă de mere în foietaj. Cel mai rapid și ușor desert la cuptor

Dacă nu ai timp să faci plăcintă de mere, bucătarii au dezvăluit rețeta de mere în foietaj. Acestea se fac foarte rapid și cu puține ingrediente. Și cei care țin post le pot mânca.

Rețetă de mere în foietaj. Acest desert se prepară mai ușor decât plăcinta de mere, dar este la fel de gustos. Gustarea ta este gata în doar 30 de minute. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 măr
230 g aluat de foietaj
3 lingurițe de unt topit / margarină, dacă faceți de post
60 g zahăr brun
1/2 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță nucșoară măcinată
1/4 linguriță ienibahar (opțional)
1 lingură de nuci/arahide măcinate

Rețetă de mere în foietaj

Într-un bol mic, amestecă zahărul brun cu restul condimentelor. Topește untul la bain marie și toarnă-l într-un bol cu fund plat. Taie mărul în 8 felii egale. Dă feliile prin unt. Împrăștie niște făină pe fundul de lemn ca să nu ți se lipească aluatul. Taie din aluat 8 triunghiuri. Unge-le cu untul topit. Presară mixtura de zahăr și condimente pe fiecare triunghi în parte, acoperind întreaga suprafață. Apoi nucile pisate. Pune câte o felie de măr pe latura lată a aluatului. rulează încet fiecare felie. Unge cu unt o tavă și pune apoi „croissantele” formate pe ea. Poți adăuga și alte arome peste.

Dă la cuptor la foc mare (aproape 200 grade Celsius, treapta de sus) timp de 6-12 minute sau până când vedeți că v-au crescut rulourile, potrivit Unica.

Rețetă de plăcintă cu mere

Dacă nu vrei să încerci merele în foietaj, poți prepara rețeta tradițională de plăcintă cu mere. Pentru aluat vom avea nevoie de: 650 g de făină, 250 g de unt, 200 g de zahăr pudră, 10 g de praf de copt, două ouă, sare. Pentru umplutură avem nevoie de: un kg de mere, 100 g de zahăr și o lingură de scorțișoară, la alegere.

Sursa: Dreamstime.com

Pentru început, curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare. Pune merele rase împreună cu cele 4 linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu. Trebuie să le călești la foc mic. Pune peste merele călite scorțișoara și dă-le deoparte pentru a se răcori puțin. A venit momentul să amesteci apa cu uleiul și zahărul până când zahărul se va topi.

Dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr;
Adaugă puțin câte puțin făina până obții un aluat nelipicios și elastic. La început ajută-te de o spatulă de silicon sau o lingură pentru a încorpora. Când aluatul devine prea dens pentru a amesteca cu lingura, varsă-l pe blat și continuă să adaugi făină și să frămânți până capătă consistența necesară.

Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu puțină făină. Alege una de dimensiuni de aproximativ 30 x 40 cm. Adaugă merele călite și deasupra lor a doua foaie de aluat. Bagă plăcinta la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute și gata.