Cum să faci cele mai gustoase sărățele. O rețetă simplă cu care nu vei da greș

Cum să faci cele mai gustoase sărățele. O rețetă simplă cu care nu vei da greș Sursa: maiestrieinbucatarie.ro

Sărățele românești cu cașcaval sau telemea, cu chimen sau cu mac sunt perfecte pentru o gustare. Așadar, în ultimii ani, acest aperitiv pe cât de simplu și de ieftin, pe atât de gustos, a cam pierdut teren în fața saleurilor din aluat foietaj cumpărat.

Foietajele înghețate pe care le poți cumpăra din magazine sunt mult mai rapide și mai ușor de făcut, dar nici nu se compară cu cele făcute în casă. De asemenea, dacă alegi să faci sărățele în casă, acestea vor avea cu 40% mai puține grăsimi față de foietajul cumpărat.

În plus, sărățelele noaste au o consistență perfectă, crocante fără a fi tari, ușor sfărâmicioase când le muști. Totuși, un singur defect. Sunt atât de bune încât îți este greu să te oprești. Mai departe îți voi prezenta ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.

Ingrediente sărățele:

  • 400 de grame de făină
  •  250 de grame de unt sau 180 de grame de untură sau 100 de grame de unt si 100 de grame de untură
  • 150-200 de grame de iaurt (în funcție de calitățile făinii poate să fie necesar mai mult sau mai puțin)
  • 25 de grame de drojdie
  • o linguriță de zahar
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de chimen măcinat
  • un ou
  • cașcaval ras, telemea mai uscată rasă sau chimen

    Mod de preparare

    Mai întâi, trebuie cântărită făina pentru aluat într-un castron încăpător. Ulterior, se adaugă grăsimea rece și tăiată în bucăți. După acest pas, trebuie să freci drojdia cu zahărul într-un alt recipient până se lichefiază. Untul sau untura, depinde ce ai ales să folosești, se încorporează rapid, cu vârful degetelor. Nu este nevoie să insiști prea mult. Frământă doar până la obținerea unei texturi nisipoase. Se adaugă sarea și chimenul măcinat.

    Ne puteți urmări și pe Google News

    După acest pas, se adaugă drojdia lichefiata și iaurtul. La început, punem 150 de grame de iaurt. În cazul în care va mai fi nevoie se va mai adaugă în timpul frământării. Aluatul de sărățele se frământă foarte rapid, în doar trei patru minute, cât să se omogenizeze totul. Textura aluatului trebuie să fie mai degrabă tare. Aluatul trebuie modelat sub forma unei bile. Ulterior, îl vei acoperi cu un șervet și îl vei lăsa la temperatura camerei timp de 20 de minute.

    Modelarea si coacerea

    După ce a trecut timpul de creștere al aluatului, pornește cuptorul și fixează temperatura la 180 de grade Celsius. Ulterior, ia aluatul și întinde-l cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulara de de aproximativ trei milimetri grosime. Pe deasupra, poți presăra cașcaval sau chimen, în funcție de preferințe. Taie sărățelele late de 1,5 centimetru și cât de lungi vrei. Pentru a le decupa se poate folosi rola de patiserie sau un cuțit cu făină pe el.

    Oul trebuie bătut și te vei folosi de o pensulă pentru a unge bine sărățelele pe deasupra. Ulterior, mai poți presăra pe deasupra ce dorești. Așază sărățelele în tava acoperită cu hârtie de copt cu o mică distanță între ele. În final, vei avea două tăvi de sărățele. Pune tăvile în cuptorul încins deja la 180 de grade Celsius. Timpul de coacere este 15-20 minute. Trebuie sa fie rumene, dar fără să fie arse, potrivit Lauralaurentiu.ro.