Evenimentul Zilei > Social > Greșeala majoră pe care mulți o fac în bucătărie. Specialiștii ne avertizează. Riscuri majore
Greșeala majoră pe care mulți o fac în bucătărie. Specialiștii ne avertizează. Riscuri majore

Greșeala majoră pe care mulți o fac în bucătărie. Specialiștii ne avertizează. Riscuri majore

Încă de mici au fost învățați că anumite alimente trebuie să fie spălate înainte de a fi consumate. Dar asta nu se aplică pentru toate tipurile de fructe, legume sau carne.

Nu toate alimentele trebuie spălate înainte de a fi consumate, susțin specialiștii. Încă de mici am fost învățați că anumite fructe, legume sau produse din carne trebuie să fie spălate înainte de a fi gătite. Cu toate acestea, în cazul unor alimente acest proces poate fi dăunător deoarece s-ar pierde o cantitate din vitamine.

Nutriționiștii de recomandă să nu spălăm ouăle înainte de a le găti. Acestea au deja un strat protector care nu permite ca bacteriile să se depună pe ele.

Nici ciupercile nu trebuie spălate, mai susțin specialiștii. În cazul în care observați că au pământ pe ele, îl puteți îndepărta cu mâna. Ciupercile sunt asemenea unor bureți, care absorb cu ușurință apa și implicit, o parte din bacterii.

Orezul nu trebuie a fi spălat înainte de a fi gătit. Mai ales dacă doriți să preparați un risotto perfect sau o mâncare asiatică. Orezul are pe suprafața lui amidon. Dacă substanța este eliminată prin apă, boabele devin lipicioase. Astfel, dacă doriți să preparați un orez delicios, evitați spălarea lui.

Multe persoane spală carnea de pui înainte de a o prepara. Dar acest lucru nu este indicat deoarece i carnea răspândește bacteriile pe suprafețele apropiate, astfel existând riscul de a apărea toxificația. Carnea de pui ar trebui pusă direct la gătit, urmând ca bacteriile să dispară în timpul acestui proces. În această categorie intră și carnea de vită și peștele. În schimb, fructele de mare trebuie spălate, în special midiile, scoicile și stridiile deoarece în carapacea lor se adună destul de multă mizerie, scrie Rețete și Vedete.

CITEȘTE ȘI Fericirea trece prin stomac. Alimentele care ne ajută să depășim depresia si anxietatea

CITEȘTE ȘI Facebook, obligat să dezvăluie proprietarul unui cont. Sentință dată de o instanță din România

CITEȘTE ȘI  Veste bună pentru români. Stațiunile de pe Litoral se redeschid. Programul sărbătorilor de Paște și 1 Mai