Compot de struguri. Ingredientul care îi dă o aromă deosebită

Compot de struguri. Ingredientul care îi dă o aromă deosebităCompot. Sursa foto: Pixabay

Printre gemuri și dulceața de diferite fructe, compoturile și siropurile își fac loc în cămara pregătită pentru iarnă. Majoritatea copiilor savurează cu mare plăcere zeama aromată din borcan. De altfel, fructele din compot pot fi servite ca atare sau se pot adăuga în diferite deserturi. Această rețetă se poate prepara cu orice soi de struguri.

Compot de struguri

Fie că alegi să folosești strugurii albi sau negri, rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor. Gustul bogat al acestor fructe de toamnă va fi completat de un strop de vanilie, ingredientul secret pentru această rețetă. Ingredientele de care vei avea nevoie:

  • 3 kilograme de struguri
  • 150 grame de zahăr
  • o păstaie de vanilie
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1,8 litri de apă

Mod de preparare

Strugurii se pun într-o sită mare și se spală bine. Se îndepărtează codițele și boabe care și-au schimbat culoarea sau par ușor uscate. Separat, apa se pune la fiert cu zahărul, păstaia de vanilie și zeama de lămâie. Pentru a obține un compot dulce și aromat, nu va fi necesar să adaugi mai mult zahăr sau îndulcitor.

Struguri

Struguri. Sursa foto: Pixabay

Strugurii au un conținut ridicat de izaharuri, respectiv opt grame de glucoză și aceeași cantitate de fructoză. Păstaia de vanilie va îmbogăți aroma acestor fructe de toamnă.

Compot de struguri. O rețetă perfectă pentru sezonul rece

Compoziția lichidă se lasă la foc mic timp de 10-15 minute, timp în care se amestecă în mod constant. Înainte ca aceasta să ajungă la punctul de fierbere se adaugă strugurii albi sau negri. Compotul se lasă la fiert până când fructele își schimbă ușor culoarea și încep să se ridice la suprafață.

După această etapă, oala se ia de pe foc și se lasă la domolit 5-7 minute. Ulterior, fructele și zeama aromată se pun în borcanele sterilizate și se sigilează.

Acest deliciu se poate păstra la loc întunecat pe parcursul iernii.