Evenimentul Zilei > International > Ungaria începe vaccinarea femeilor gravide. Autoritățile iau în considerare relaxarea restricțiilor
Ungaria începe vaccinarea femeilor gravide. Autoritățile iau în considerare relaxarea restricțiilor

Ungaria începe vaccinarea femeilor gravide. Autoritățile iau în considerare relaxarea restricțiilor

Ungaria începe vaccinarea femeilor gravide împotriva COVID-19, a anunțat ministrul Familiei. din țara vecină, Katalin Novak

Ungaria a început campania de vaccinare anti-COVID la femeile însărcinate. Demersul se desfășoară în contextul în care autoritățile ungare și-au propus să relaxeze restricțiile anti-COVID după imunizarea a jumătate din populație.

Ungaria a început să permită femeilor însărcinate să se vaccineze împotriva coronavirusului, a declarat ministrul familiei, Katalin Novak, conform MTI. Ministrul a făcut o postare pe contul său de Facebook, în acest sens.

„Femeile însărcinate care doresc să se vaccineze sunt rugate să se înregistreze online şi să-şi contacteze medicul generalist, care va organiza apoi vaccinarea într-un sediu de vaccinare”, a scris Katalin Novak într postarea de pe Facebook.

Ea a menţionat şi faptul că femeile gravide ar trebui vaccinate cu ser de la Pfizer sau Moderna. De asemenea, Katalin Novak a amintit că acele femei gravide care vor să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor în momentul vaccinării fişa de îngrijire prenatală.

Măsura de vaccinare a femeilor gravide vine în contextul în care Ungaria și-a propus să vaccineze jumătate din populație pentru a putea începe relaxarea măsurilor anti-COVID.

Ungaria a anunțat când ar putea fi ridicate restricțiile

În ultimele săptămâni, Ungaria, ţară cu o populaţie de 9,8 milioane locuitori, a înregistrat cel puţin 200 de decese zilnice cauzate de noul coronavirus. Acest lucru aduce la aproape 20.000 numărul cazurilor de deces înregistrate de la începutul pandemiei. Premierul Viktor Orban a afirmat că Ungaria va începe redeschiderea şcolilor şi a activităţilor comerciale după vaccinarea a 25% din populaţie.

Într-o declaraţie pentru postul privat Hir TV, ministrul Miklos Kasler a precizat că redeschiderea va fi condiţionată de atingerea unui obiectiv mai ambiţios.

„De îndată ce vaccinarea atinge aproximativ jumătate din populaţie, luând în calcul viteza de răspândire a variantei văzute prima dată în Marea Britanie, cred că la finalul lui mai-începutul lui iunie este momentul când putem relaxa în mod decisiv restricţiile – dacă nu apare o nouă variantă”, a explicat Kasler.

În campania de vaccinare din Ungaria au fost imunizate până acum 1,9 milioane de persoane cu cel puţin o doză. Alte aproape 700.000 de persoane au primit câte două doze. Ungaria folosește pentru vaccinarea anti-COVID și vaccinuri din China și Rusia, nu doar pe cele occidentale.