Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu ştie de ce au explodat cazurile de Covid-19: Cât de prost să fii?
Traian Băsescu ştie de ce au explodat cazurile de Covid-19: Cât de prost să fii?

Traian Băsescu ştie de ce au explodat cazurile de Covid-19: Cât de prost să fii?

Fostul şef de stat Traian Băsescu a lansat duminică seara mai multe atacuri directe în direcţia Guvernului României, dar şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

Traian Băsescu ştie de ce au explodat cazurile de Covid-19: Cât de prost să fii? Această remarcă îi vizează pe toţi cei care au avut legătură cu redeschiderea şcolilor la 8 februarie.

Într-o intervenție la România TV, fostul lider al PMP a subliniat că s-au luat niște decizii lipsite de orice raționament. „Cât de prost trebuie să fii să deschizi școlile când vezi că Europa a intrat în valul 3, când tu ai deja 900 de oameni la Terapie Intensivă.

Traian Băsescu ştie de ce au explodat cazurile de Covid-19

Și tu să relaxezi măsurile în 8 februarie. Cât trebuie să fii de lipsit de logică? Era clar că vine și la noi valul al treilea. S-au luat niște măsuri fără sens în această situație.

Românului, când i se impun restricții, vor să-l vadă pe președinte, pe premier, pe cei pe care i-au ales. Nu se poate. În momente de crize, aleșii trebuie să-și asume dialogul și răspunderea. Cine e prim-ministrul țării? Se numește Cîțu, da?

Oamenii în stradă strigă «jos, Arafat», care e subordonatul lui Cîțu. Unde e președintele? Cei de sus s-au ascuns și îl lasă pe Arafat, care nu are responsabilitate pentru criză, el e doar un instrument în criză. Responsabilitatea o au președintele și premierul.

Traian Băsescu a găsit soluția în cazul bărbatului închis pentru că furat un pachet de cafea

Avem niște responsabilități stabilite de Constituție. Cei aleși trebuie să stea de vorbă cu populația! Ce autoritate i-a dat Constituția lui Arafat? Asta e lașitatea politicienilor!”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică la România TV.

Declaraţiile fostului lider de la Palatul Cotroceni vin în contextul în care duminică a fost o zi marcată de proteste în marile oraşe ale ţării. Pe fondul restricțiilor suplimentare, printre care și restricționarea circulației între anumite intervale orare, românii au cerut, printre altele, demisia lui Arafat.

Românii sfidează restricțiile. Sute de persoane protestează la Constanța și Cluj: „Vrem să muncim”