Anunț de ultim moment făcut de Dr. Gheorghiță privind vaccinarea profesorilor. „Este un scenariu de lucru, de analiză. Sunt multe lucruri care sunt în analiză. Este un scenariu pe care îl luăm în calcul. Este clar că nu putem crea cabinete separate, linii separate”, a declarat Gheorghiță pentru Agerpres.

Vaccinarea profesorilor, cu ajutorul echipelor mobile

Coordonatorul programului național de vaccinare a anunțat și modalitatea de vaccinare a profesorilor. „Modalitatea este să asigurăm prin echipe mobile. Este o provocare foarte mare, pentru că tot cu echipe mobile vaccinăm în cămine de bătrâni, tot cu echipe mobile persoanele de la domiciliu. Trebuie să facem nişte evaluări ale resurselor umane, ale numărului de doze, ale locaţiilor.

Să vedem dacă rămânem în şcoli, dacă la inspectorate sau la casele corpului didactic. Încă este o idee la care lucrăm. Nu este nimic conturat. (…) Spaţiu am găsi şi în sala de sport a şcolii – se amenajează, se pun scaune, o masă, ai grup sanitar şi tot ce trebuie. Provocarea reală este legată de echipe mobile şi de numărul de doze”, a arătat medicul.

Testele antigen au fost distribuite în Hunedoara

Un număr de 3.100 de teste antigen, pentru detectarea anticorpilor COVID-19, au fost distribuite în şcolile şi grădiniţele din municipiul Hunedoara, a informat vineri administraţia locală.

Cabinetele medicale şcolare vor folosi aceste teste în cazul copiilor care prezintă simptome ale infecţiei cu noul coronavirus.

“Testele sunt furnizate de Ministerul Sănătăţii, instituţie care împreună cu Ministerul Educaţiei a emis ordinul comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor şi instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al Primăriei Hunedoara.

Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical şcolar de la nivelul unităţii de învăţământ, în condiţiile actelor normative în vigoare, vor fi raportate către Direcţia de Sănătate Publică, în maximum 24 de ore.