Evenimentul ZileiSocialValeriu Gheorghiță explică cum va funcționa lista de așteptare în platforma de vaccinare

Valeriu Gheorghiță explică cum va funcționa lista de așteptare în platforma de vaccinare

Valeriu Gheorghiță explică cum va funcționa lista de așteptare în platforma de vaccinare
Marți, medicul Valeriu Gheorghiță a făcut precizări despre modul în care va funcționa lista de așteptare în platforma de vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut precizări despre modul în care va funcționa lista de așteptare în platforma de vaccinare.

„O persoană, când își face cont în platformă, își exprimă opțiunea să intre în lista de așteptare, selectează un centru de vaccinare pentru care optează și va vizualiza numărul de persoane care sunt în față pe acea listă.

Când se vor elibera locuri, persoanele care sunt în lista de așteptare vor fi notificate prin sms și email, se rezervă locul în centrul pentru care a optat timp de 24 de ore. În acest interval, persoana poate opta pentru vaccinare acolo sau poate refuza programarea, moment în care sistemul notifică următoarele personae”, a spus medical Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, precizări despre modul în care va funcționa lista de așteptare în platforma de vaccinare

„Aplicația va notifica și că se deschid centrele noi și acele persoane pot ieși din listă și să se programeze în acele centre, moment în care vor fi șterse din lista de așteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, a mai punctat medical Valeriu Gheorghiță.

Câte doze de vaccin au fost distribuite până pe 9 februarie

Până la data de 9 februarie, în România, au fost recepţionate 1.236.449 de doze de vaccin, de la Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, dintre care au fost distribuite 981.610, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă.

„În total, până la data de 9 februarie au fost recepţionate 1.236.449 de doze de vaccin, însumând dozele de la Pfizer, Moderna şi Astra Zeneca, dintre care au fost distribuite 981.610. La acest moment, stocul existent este de circa 254.839 de doze. Numărul total de doze recepţionate la data de 9 februarie de la compania Pfizer/BioNtech este de 1.076.849 de doze.

Stocul existent în acest moment este de circa 170.879. Vă reamintesc, urmează să sosească, probabil în cursul acestei seri sau, cel târziu, mâine dimineaţă, încă 35.100 de doze pentru centrele regionale de depozitare Timişoara şi Cluj, care nu au putut ajunge din cauza vremii nefavorabile înregistrată în Germania”, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.


Accesează: