Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce se va intampla în vehiculele în care călătoresc minori și femei gravide din Italia
Ce se va intampla în vehiculele în care călătoresc minori și femei gravide din Italia

Ce se va intampla în vehiculele în care călătoresc minori și femei gravide din Italia

Guvernul Italiei a aprobat luni un decret legislativ care va interzice fumatul în vehiculele în care călătoresc minori și femei gravide, alături de alte măsuri menite să combată sau să descurajeze consumul de tutun, relatează AFP.

Pentru transformarea sa în lege, decretul va trebui revizuit de comisiile competente și să fie publicat în 'Gazzetta Ufficiale'.

Ministrul Sănătății, Beatrice Lorenzin, a scris pe profilul său de Twitter că acest lucru se va întâmpla "înainte de Crăciun".

Printre alte măsuri menite să combată fumatul este și cea de a fi scoase de la vânzare pachetele de câte zece țigări, mai accesibile tinerilor decât cele tradiționale cu 20 de țigări, și prin urmare mai ieftine.

Pachetele de țigări vor fi însoțite de imagini explicite privind consecințele fumatului, care vor trebui să acopere 65% din suprafață. Se prevede de asemenea interzicerea fumatului în împrejurimile centrelor spitalicești și impunerea de sancțiuni pentru cei care vând sau furnizează produse derivate din tutun minorilor.