Evenimentul Zilei > International > Ungaria a anunțat când ar putea fi ridicate restricțiile. Condiția care trebuie îndeplinită
Ungaria a anunțat când ar putea fi ridicate restricțiile. Condiția care trebuie îndeplinită

Ungaria a anunțat când ar putea fi ridicate restricțiile. Condiția care trebuie îndeplinită

Ungaria ar putea aştepta vaccinarea unei jumătăţi din populaţia sa înainte de a începe ridicarea restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, a anunţat duminică ministrul ungar al resurselor umane, Miklos Kasler, relatează Reuters.

În ultimele săptămâni, Ungaria, ţară cu o populaţie de 9,8 milioane locuitori, a înregistrat cel puţin 200 de decese zilnice cauzate de noul coronavirus, ceea ce aduce la aproape 20.000 numărul cazurilor fatale înregistrate de la începutul pandemiei.

Premierul Viktor Orban a afirmat că Ungaria va începe redeschiderea şcolilor şi a activităţilor comerciale după vaccinarea a 25% din populaţie.

Într-o declaraţie pentru postul privat Hir TV, ministrul Miklos Kasler a precizat că redeschiderea va fi condiţionată de atingerea unui obiectiv chiar şi mai ambiţios. ”De îndată ce vaccinarea atinge aproximativ jumătate din populaţie, luând în calcul viteza de răspândire a variantei văzute prima dată în Marea Britanie, cred că la finalul lui mai-începutul lui iunie este momentul când putem relaxa în mod decisiv restricţiile – dacă nu apare o nouă variantă”, a explicat Kasler.

În campania de vaccinare din Ungaria au fost inoculate până acum 1,9 milioane de persoane cu cel puţin o doză şi aproape 700.000 cu două doze, această ţară folosind şi vaccinuri produse de Rusia şi China, în afară de cele occidentale