Evenimentul Zilei > Actualitate > Update. Probleme la Romexpo, în plină campanie de vaccinare. Explicațiile șefei Centrului de vaccinare
Update. Probleme la Romexpo, în plină campanie de vaccinare. Explicațiile șefei Centrului de vaccinare

Update. Probleme la Romexpo, în plină campanie de vaccinare. Explicațiile șefei Centrului de vaccinare

La unul dintre centrele de vaccinare de la Romexpo au existat probleme, în această dimineață, din cauza transportului care nu a ajuns la timp.

UPDATE: Șefa Centrului de vaccinare de la Romexpo, Carmen Noapteș, a explicat ce s-a petrecut și care a fost motivul pentru care s-a produs coada la vaccinare. Potrivit spuselor sale, transportul de doze de vaccin care trebuiau utilizate în cursul zilei de astăzi a întârziat.

„A întîrziat transportul de vaccinuri. În momentul acesta toată lumea trebuie să se relaxeze deoarece avem vaccinuri suficiente și am început să vaccinăm. A fost vorba de o întîrziere din partea institutului”, a explicat șefa centrului de vaccinare.

Carmen Noapteș a precizat că le-a transmis celor care așteptau la coadă că se va întârzia, și i-a rugat să păstreze distanța pentru a evitat o eventuală infectare. Ea a precizat că toți oamenii care așteaptă la Romexpo vor fi vaccinați până la finalul zilei. Fiecare imunizare durează aproximativ 2 minute.

UPDATE. Coada persoanelor care așteaptă să se vaccineze se întinde pe mai mulți zeci de metri. În acest ritm oamenii nu prea pot păstra distanțarea socială. Potrivit șefului centrului de vaccinare de la Romexpo, vaccinurile ar fi ajuns, iar toate persoanele care așteaptă la coadă se vor vaccina astăzi.

UPDATE. Au reapărut probleme la centrul 4 de la Romexpo. Persoanele care s-au vaccinat au fost anunțate că vor primi dovada imunizării în câteva zile, nu pe loc. Din cauza unor deficiențe de sistem. În cele din urmă, actul doveditor a putut fi emis. Dar procesul vaccinării a fost din nou îngreunat din lipsa dozelor suficiente. Astfel că în locul respectiv s-a creat aglomerație. aproximativ 25-30 de persoane așteptau să se vaccineze.

Au fost probleme în această dimineață, în campania de vaccinare ce se desfășoară la Romexpo. La centrul 4, mai multe persoane programate pentru imunizare au așteptat aproximativ două ore pentru că vaccinurile nu ajunseseră la destinație. Transportatorul a avut probleme în trafic, iar serul nu a fost livrat la timp. A fost vorba despre vaccinul de la Pfizer, destinat persoanelor care trebuiau să primească rapelul. Problema s-a rezolvat puțin după ora 10.00, conform Antena 3.

Nemulțumiți pentru că au venit să se vaccineze, dar au fost nevoiți să aștepte sosirea dozelor

„Eu aștept de vreo oră. Am venit de dimineață și mi-au spus că nu au primit vaccinurile. Să mă duc acasă și să revin după ora 12.00. Păi eu pot să fac drumul ăsta cu taxiul? La celelalte centre de la Romexpo am înțeles că nu sunt probleme”. A spus unul dintre pacienții care așteptau să se imunizeze.

Un nou transport de vaccinuri Pfizer a ajuns, luni, în România

Altfel, astăzi, în țara noastră a ajuns un nou transport de vaccinuri Pfizer. Este vorba despre un lot în care se află 345.000 de doze. Ele vor fi împărțite în țară, astfel:

Centrul Național de Stocare București: 113.490 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 46.800 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 39.780 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

„2 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID, adică 10% in populaţie, până la sfârşitul lunii martie, în România. Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii. Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creșterea numărului de infectări și să îmbunătățim situația din spitale”. A spus premierul Florin Cîțu, despre importanța vaccinării, într-un mesaj pe Facebook.