Secretul celor mai gustoși cartofi copți. Rețeta care te ajută să obții o crustă pefectă

Secretul celor mai gustoși cartofi copți. Rețeta care te ajută să obții o crustă pefectăCartofi. Sursa foto: Pixabay

Cartofii sunt preferați de toată lumea datorită gustului unic. Deși există multe moduri de a-i găti, cei copți au o textură aparte. Multe persoane aleg să-i înfășoare în folie de aluminiu înainte de a-i pune la cuptor, dar această metodă nu te va ajuta să obții o textură crocantă la exterior.

Cei mai gustoși cartofi copți. Ingredientul care le dă un gust aparte

Majoritatea gospodinelor învelesc cartofii în folie de aluminiu și setează o temperatură ridicată a cuptorului.Kate, fondatoarea a site-ului Cookie and Kate, a explicat de ce această metodă nu este ideală. Potrivit acesteia, folia de aluminiu captează umezeala, ceea ce face ca exteriorul cartofilor să devină moale.

„Este important ca excesul de umiditate să iasă din cartof în timpul coacerii, pentru a obține un exterior crocant și o aromă intensă în interior”, a explicat ea, conform Express.co.uk.

Când ar trebui să adaugi untul

Totuși, există și un anumit risc dacă renunți la folia de aluminiu. De exemplu, cartofii pot deveni lipicioși, însă acest lucru poate fi rezolvat adăugând puțină grăsime, precum ulei sau unt, cu câteva minute înainte de a-i scoate din cuptor.

„Acest pas este esențial pentru a obține un exterior rocant și gustos. Funcționează perfect pentru că untul sau uleiul se adaugă spre finalul coacerii”, a mai spus ea.

Cartofi

Cartofi. Sursa foto: Pixabay

Untul va schimba complet gustul acestora, însă este esențial să îl adaugi spre finalul procesului de gătire.

Rețetă de cartofi copți cu unt, sare, usturoi și pătrunjel

Ingredientele necesare:

  • 4 cartofi mari
  • 50 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • Sare, după gust
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

Curăță cartofii de coajă sau lasă-i cu coajă, în funcție de preferință, și taie-i în jumătăți sau sferturi. Fierbe cartofii timp de 10-15 minute, până când încep să se înmoaie ușor. După acest pas, transferă totul într-o tavă de copt.

După 25 de minute la cuptor, adaugă untul și acoperă tava cu o hârtie de copt. Presară pătrunjelul tocat mărunt și mujdeiul deasupra, iar porția generoasă de cartofi poate fi savurată. 

Recomandările noastre