Cartofi prăjiți, perfect crocanți, în doar 20 de minute. Secretul unui bucătar

Cartofi prăjiți, perfect crocanți, în doar 20 de minute. Secretul unui bucătarSursa Foto: Arhiva EVZ

Dacă doriți cartofi la cuptor „perfect crocanți", într-un timp record, următoarea rețetă este ideală. Dan Kluger, bucătar profesionist, și-a dezvăluit secretul prin care putem obține o rețetă gustoasă de cartofi prăjiți.

Secretul unor cartofi prăjiți „perfect crocanți"

Cartofii prăjiți pot fi un adevărat chin pentru cei care încearcă să găsească „rețeta perfectă”. Fie că este vorba de gătirea lor la cuptor sau adăugarea de „ingrediente secrete”, fiecare bucătar de acasă are propriul său mod de a-i prepara.

Recent, un bucătar a dezvăluit tehnica sa. Se pare că acesta preferă să păstreze lucrurile simple.

Partea cea mai bună este dată de timpul redus de preparare, de doar 20 de minute.

cartofi prăjiți, rețetă

Tehnica rapidă a unui bucătar

Metoda ușoară este explicată în cartea de bucate a lui Dan Kluger, Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly. Această care s-ar putea să schimbe definitiv modul în care gătiți anumite rețete.

Instrucțiunilepentru cartofi prăjiți cu sare și piper nu implică fierberea sau încălzirea uleiului.

Rețeta folosește ouă pentru a obține „perfecțiunea crocantă” a cartofilor.

cartofi prăjiți, rețetă

Modul de preparare al acestor cartofi prăjiți

Dan Kluger folosește cartofi mai mici sau cartofi noi pentru acest fel de mâncare, astfel încât nu pierde timpul tăind cartofii la o anumită dimensiune. Apoi, el bate albușurile de ou într-un bol „până când nu mai rămâne lichid" și folosește amestecul pentru a acoperi cartofii, care rămân întregi.

Odată ce sunt complet acoperiți, el condimentează cartofii cu sare și piper. Se pot adăuga și alte condimente, după preferințe. Ulterior, cartofii sunt puși la cuptor pentru doar 20 de minute la 200C.

Bucătarul a precizat că timpul necesar în cuptor poate fi puțin mai lung dacă folosiți cartofi mai mari, spunând:

„Trucul pentru a obține o coajă crocantă pe cartofi este albușul de ou. Această tehnică funcționează cel mai bine cu cartofii „noi" de mici dimensiuni, care au o coajă subțire”, a declarat acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News