Evenimentul Zilei > Social > Pește la cuptor. Cea mai simplă și delicioasă rețetă. Trebuie neapărat să încerci
Pește la cuptor. Cea mai simplă și delicioasă rețetă. Trebuie neapărat să încerci

Pește la cuptor. Cea mai simplă și delicioasă rețetă. Trebuie neapărat să încerci

Având în vedere că în Duminica Floriilor credincioșii care țin post au dezlegare la pește, ne-am gândit să vă propunem o rețetă simplă și absolut delicioasă de pește la cuptor.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele:

1.5 kg peşte proaspăt

1 lămâie

4-5 linguri ulei

200 ml vin alb

1-2 cepe

3-4 căţei de usturoi

1-2 foi dafin

1 lingura pastă de roşii

sare, piper

piper boabe

Rețetă pește la cuptor:

Pește pe grătar sau pește la cuptor? Ambele rețete sunt ușor de pregătit atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a pregăti prânzul sau cina. Astăzi îți recomandăm o rețetă ușor de încercat de pește la cuptor. Iată care sunt pașii:

  1. Se curăţă peştii de solzi, branhii şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se usucă cu șervețele de hârtie absorbante, apoi se crestează la 1-2 cm. Peștele curățat și uscat se dă cu sare şi piper, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece timp de 15 minute.

Între timp cuptorul se încălzește.

  1. Ceapa şi usturoiul se toacă în bucăți mai mari şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se pun bucăţile de peşte, care se stropesc cu ulei. Se adaugă vinul, sucul de roşii diluat cu puţină apă, câteva boabe de piper, sare şi foaia de dafin.
  2. Toată compoziția se pune în cuptorul încins şi se lasă timp de 50-60 minute.

Regulat, peștele se scoate din cuptor și se stropește cu sosul din tavă, pentru a se pătrunde mai bine. Dacă este nevoie, se mai pot adăuga și câteva linguri de apă.

Rețeta de pește la cuptor este gata! Peștele se servește cald împreună cu verdeață, un plus de zeamă de lămâie, dacă este nevoie, dar și un mujdei de usturoi și o salată verde. De asemenea, o garnitură de cartofi la cuptor este ideală pentru  o porție de pește la cuptor!