Rețetă de sarmale răsucite ca la ruși. Ce au în plus față de ale noastre

Rețetă de sarmale răsucite ca la ruși. Ce au în plus față de ale noastre Rețeta de sarmale oltenești a lui Nicolae Ciucă. Ingredientul care face diferența. Sursa foto: Dreamstime

Sarmalele răsucite ca la ruși sunt la fel de gustoase precum cele preparate de gospodinele din România. Secretul rusoaicelor constă în varza pe care o folosesc. Foile de varză sunt pregătite cu o zi înainte foarte atent.

Nimeni nu poate refuza o porție de sarmale indiferent de perioada anului pentru că acest preparat este pe gustul tuturor. Rețeta de sarmale răsucite ca la ruși este cu totul specială și cu siguranță îți vei impresiona toată familia. În plus, acest preparate poate să fie pregătit de oricine. Secretul gospodinelor din Rusia este că folosesc frunze de varză congelată.

Ingredientele de care vei avea nevoie pentru această rețetă sunt:

  •  500 grame de mix carne tocată vita + porc,
  • 300 grame de salam de casa vită + porc, tăiat cubulețe mărunte,
  • 300 grame de kazier feliat,
  • 100 grame de slănină afumată,
  • 100 de mililitri de ulei floarea soarelui,
  • 500 de mililitri de bulion de roșii,
  • 200 grame de orez cu bob mare,
  • 200 grame de crupe de porumb,
  • un pahar cu vin alb,
  • un pahar cu apă,
  • două cepe,
  • două foi de dafin,
  • o linguriță cu boia,
  • o linguriță rasă cu piper măcinat,
  • crenguțe de mărar și cimbru uscat.

Mod de preparare sarmale răsucite ca la ruși

Persoanele care vor să pregătească această rețetă trebuie să pună cu o zi înainte varza la congelat. Fiecare frunză va fi desfăcută și trebuie alese doar cele mai moi și mai frumoase. De asemenea, nervurile trebuie scoase și în cazul în care frunza e mare, o poți tăia în două. Crupele de porumb le vei spăla foarte bine în mai multe ape, iar orezul îl vei lăsa la înmuiat. Ceapa, slănina, salamul le vei căli în ulei și după câteva minute vei adăuga și orezul. Adaugă carnea tocată și boia atunci când observi că orezul devine sticlos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe fundul unui vas ceramic vei așeză crenguțe de mărar, foi de dafin și cimbru uscat. Sarmalele le vei adăuga în vas răsucite și pe deasupra vei așeza feliile de kaizer. Toarnă peste sarmale apă cu un pic de vin și bulion. Ulterior, vei băga oala la cuptor cu capacul acoperit. Ridică capacul după o oră și mai lasă sarmalele la rumenit timp de 45 de minute, potrivit Retetesivedete.ro.