Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în carnea tocată pentru chiftele. Cei mai cunoscuți bucătari folosesc acest truc

Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în carnea tocată pentru chiftele. Cei mai cunoscuți bucătari folosesc acest truc Sursa: dreamstime.com

Chiftelele sunt unul dintre cele mai iubite preparate de români, dar puține gospodine știu că un anumit ingredient le dă acel gust special. Cei mai mari bucătari din lume nu uită niciodată să îl adauge.

Chiftelele sunt un preparat simplu de făcut și care se află de multe ori pe meselele românilor. Puține gospodine știu că dacă vor adăuga amidon în carnea tocată pentru chiftele acestea vor avea un gust deosebit. Amidonul îl vei folosi în locul miezului de pâine. Cei mai cunoscuți bucătari din lume se folosesc de acest truc de fiecare dată. Amidonul pe care trebuie să îl folosești este cel din cartofi și nu din porumb. Vei avea nevoie de o cantitate mică din acest ingredient.

Chefii recomandă că acest praf alb să fie amestecat cu o lingură de apă înainte de a fi adăugat peste carnea tocată. Amidonul va ajuta chiftelele să nu își piardă forma și să nu se strice atunci când le vei prăji în uleiul încins. În plus, datorită acestui ingredent ele vor deveni mult mai suculente și aerisite. Rolul amidionului este de a lega toate ingredientele. Multe gospodone renunță să mai folosească ou atunci când pun amidon.

Ce rol are amidonul în chiftele

Rolul amidonului în carnea tocată este foarte important. În primul rând, el oferă un gust mai bun al preparatului și face ca acesta să nu se întărească după ce este gata. În plus, amidonul nu permite sucului chfitelelor să se scurgă în tigaie în timp ce le prăjești. Unele gospodine aleg să pună în carnea tocată pentru chiftele și griș, care și el înlouiește pâine. În acest caz, vei avea nevoie de câteva linguri. Ulterior, vei lăsa compoziția să stea în jur de 15 minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

În chiftele se mai pot adăuga și dovlecei dați prin răzătoarea mică. Este foarte important să îi storci bine de apă. Legumele aduc un plus de vitamine și o textură diferită chiftelelor. În plus, legumele folosite vor face ca preparatul său să fie mult mai sănătos și mai sățios. Chiftelele pot fi gătite fie la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius, fie prăjite în ulei, potrivit Fanatik.ro.