Rețetă de mici de casă. Secretul unuia dintre cele mai populare preparate din România

Rețetă de mici de casă. Secretul unuia dintre cele mai populare preparate din România

Micii sunt unul dintre cele mai îndrăgite preparate în rândul românilor, iar atunci când sunt făcuți în casă gustul lor este mult mai delicios. Rețeta de mici de casă este foarte ușor de făcut și nu necesită mult timp pentru preparare.

Micii sunt unul dintre cele mai iubite preparate în rândul românilor. Pentru rețeta de mici de casă vei avea nevoie de câteva ingrediente pe care le vei găsi în toate magazinele. În plus, timpul de preparare al acestei rețete este scurt. Nu vei sta mai mult de 45 de minute în bucătărie, iar la final vei mânca alături de familia ta o masă tradițională.

Fiecare gospodină are propria rețetă de mici în funcție de gusturile pe care le au membrii familiei, dar ingredientele care stau la baza acestui preparat sunt următoarele:

  •  500 grame de carne tocată, mix vită, porc, chiar și oaie,
  •  200 mililitri de zeamă de oase de vită,
  •  trei căței de usturoi,
  •  jumătate de linguriță de bicarbonat,
  •  condimente: sare, piper, cimbru, ienibahar, boia și rozmarin.

Mod de preparare mici de casă

Micii sunt unul dintre cele mai întâlnite preparate din România. Gustul lor autentic poate fi obținut doar în urma rețetei autentice. Chiar dacă carnea este deja tocată, este indicat să o mai dai încă o dată printr-un robot de bucutărie sau o mașină de tocat pentru ca toate condimentele să pătrundă mai bine în pasta de carne. După ce ai trecut carnea prin mașina de tocat, adaugă zeama de oase treptat și amestecă constant.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, adaugă condimentele și amestecă compoziția formată. Adaugă și usturoiul și amestecă îm permanență. După ce compoziția este omogenizată foarte bine, adaugă și bicarbonatul. Poți gusta din paste de mici pentru a te asigura că are aroma pe care ți-o dorești. Secretul celor mai buni mici de casă este că aceștia nu trebuie puși imediat pe grătar.

Formează mititeii și lasă-i în frigider între trei și 24 de ore. În tot acest timp, condimentele vor pătrunde foarte bine în carne. Micii trebuie puși pe grătar sau în tigaie când acestea sunt foarte bine închise. Mititeii trebuie prăjiți timp de două minute pe fiecare parte. Ulterior, mai lasă-i 10 minute pe grătar, potrivit Reteta.unica.ro.