Ce nu știam despre mici. Un celebru medic român ne pune pe gânduri: „Îmi pare foarte rău”

Ce nu știam despre mici. Un celebru medic român ne pune pe gânduri: „Îmi pare foarte rău”

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a declarat că oamenii trebuie să elimine micii din alimentația lor după o anumită vârstă. Acest aliment devine periculos pentru creier, iar singura modalitate este să fie evitat.

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic Sanador, a dezvăluit ce aliment „ar trebui scos acum din dietă pentru a funcționa creierul”. El a declarat că micii sunt foarte periculoși după o vârstă, dar și alte produse consumate de români.

„Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, până la vârsta dumneavoastră (n.r. i se adresează lui Cătălin Măruță, care are 44 de ani), după această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie”, a precizat Vlad Ciurea în cadrul podcastului „Acasă la Măruță”.

Medicul a mai declarat că românii trebuie să învețe să nu se culce cu stomacul plin și să nu facă excese. „Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a scris Vlad Ciurea pe Facebook.

Cum să ne protejăm creierul

Vlad Ciurea a declarat că nu doar alimentația este importantă, ci și activitățile pe care le facem. Specialistul a precizat că cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica lui Mozart.

sursa: arhiva evz

„Dacă România este undeva cunoscută în lume, este datorită muzicii. În 1938, la New York, muzica românească a captat lumea. Unchiul meu a fost acolo și mi-a spus. Nu avea importanță ce făcea România în petrol, în grâne, lumea a venit la muzică. I-a atras pe toți. În 2000, a fost o expoziție, din partea României am fost invitat ca neurochirurg.

M-am dus la prezentare, cuvinte frumoase, discursuri. Seara, eram cu toții și a fost muzică. Ce melodie a ridicat sala în picioare? Ciocârlia! Înțelegeți?”, a zis Vlad Ciurea în cadrul podcastului lui Damian Drăghici. „Cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica lui Mozart. Probabil, românii reacționează la muzica dumneavoastră”, i-a spus Vlad Ciurea lui Damian Drăghici.

Ne puteți urmări și pe Google News