Creierul ne păcălește foarte ușor. Întrebări simple, la care majoritatea oamenilor răspund total greșit

Creierul ne păcălește foarte ușor. Întrebări simple, la care majoritatea oamenilor răspund total greșit Cercetătorii descoperă că o enzimă este mult mai importantă în prevenirea bolilor neurodegenerative. Sursa foto: Sutterstock

Creierul uman controlează numeroase funcții ale organismului precum bătăile inimii, mersul, generarea de gânduri și emoții. Cu toate acestea, pe cât de „performant” este, uneori, poate fi foarte ușor păcălit.

Misterele creierului continuă să fascineze oamenii de știință, în ciuda descoperirilor importante, despre acest organ.

Creierul nostru adună informațiile și le organizează astfel încât să aibă sens pentru noi, iar câteodată, fiind obișnuit cu un anumit tipar, atunci când primește noi informații poate fi ușor păcălit.

Pe cât de complex, pe atât de ușor de păcălit, a spus Jerry Kolber, producătorul emisiunii „Brain Games” ( Jocurile minții). Potrivit acestuia, creierul poate fi foarte ușor indus în eroare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jocuri ce păcălesc ușor creierul uman

Câte animale din fiecare specie a adus Moise în arcă? Este una dintre întrebări la care, majoritatea, știu deja răspunsul: două.

Cei mai mulți oameni greșesc la această întrebare deoarece creierul este pregătit de cuvintele "biblic", "arcă" și "animale" și intră direct în accesarea cunoștințelor sale legate de Biblie pentru a răspunde, a declarat Jason Silva, gazda emisiunii. Acest lucru permite creierului să treacă cu vederea faptul că Moise nu este cel potrivit.

Altă întrebare care păcălește creierul este „Mama lui Mary avea patru copii: April, May, June și...?. Majoritatea ar răspunde iulie, dar este greșit. Răspunsul corect este Maria.

Creierul uman este în așa fel construit încât să caute tipare în orice lucru. Chiar dacă răspunsul este conținut în primele două cuvinte ale ghicitoarei, creierul tău merge automat la "iulie", pentru că este luna următoare.

Întrebări și ghicitori ce dau de gândit

Această ghicitoare dezvăluie procesele automate, sau sistemul 1, ale creierului tău la lucru. Acest sistem folosește scurtături în efortul de a economisi energia creierului necesară pentru a face alte lucruri, cum ar fi funcționarea corpului și menținerea în viață a unei persoane.

De asemenea, dacă vă concentrați ochii asupra unui punct roșu care clipește în centrul unui cerc care se învârte, veți observa ceva ciudat: punctele galbene dispar. Acest lucru se datorează faptului că atenția este ca un reflector care nu poate lumina decât un singur lucru odată.

Mai exact, creierul crede că punctele fac parte din fundal, astfel se adaptează la prezența lor și le ignoră.

"A vedea nu înseamnă a crede. Ochiul poate cu adevărat să nu mai vadă lucruri", a spus Kober.

De asemenea, există jocuri care demonstrează dificultatea de a detecta precis poziția unui obiect în momentul unui alt eveniment. Acest lucru se datorează în parte întârzierii dintre momentul în care se întâmplă ceva și momentul în care vedeți și realizați pe deplin că evenimentul a avut loc, a spus Kolber, potrivit www.livescience.com.