Rețetă mici de casă. Care este secretul pentru a pregăti cei mai suculenți mititei

Rețetă mici de casă. Care este secretul pentru a pregăti cei mai suculenți mititeiSursa: Dreamstime.com

Fiecare gospodină are propria sa rețetă de mici în funcție de preferințele familiei sale. Cea mai veche rețetă de mici conține mai puține ingrediente decât te-ai fi așteptat. Află cum poți să faci mici de casă.

Micii sunt una dintre preparatele preferate ale românilor. Acest fel de mâncare se regăsește de foarte multe ori pe mesele festive. Multe dintre gospodine au modificat rețeta în funcție de gusturile familiei lor. Cea mai veche rețetă de mici conține câteva ingrediente și se află baza tuturor celorlalte care au apărut ulterior. Ingredientele necesare pentru micii de casă sunt:

  • 500 grame carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie),
  •  200 mililitri zeamă de oase de vită,
  •  trei căței de usturoi,
  •  jumătate de linguriță de bicarbonat,
  •  condimente: sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin.

Mod de preparare mici de casă

Mititeii sunt unul dintre preparatele culinare care este întâlnit în toate zonele din țară. Rețeta pentru mici este diferită în funcție de zona geografică. Multe gospodine consideră că cea mai gustoasă rețetă de mici este chiar cea mai veche care a fost creată. Pentru început, vei avea nevoie de carnea tocată. O poți da printr-un robot de bucătărie sau te poți folosi de o mașină de tocat. Este important ca pasta să fie mai moale pentru ca condimentele să pătrundă mai bine. Ulterior, trebuie să amesteci pasta cu zeama de oase pe care o vei adăuga treptat.

După ce ai făcut acest pas trebuie să adaugi toate condimentele și să amesteci. În compoziția formată adaugă și usturoiul și amestecă încontinuu. Ultimul ingredient pe care trebuie să îl mai adaugi este bicarbonatul. Poți gusta din compoziția rezultată ca să îți dai seama dacă lipsește ceva. Secretul unor mici de casă gustoși este să nu îi pui imediat pe grătar.

Trebuie mai întăi să formezi micii și să îi lași la frigider între trei și 24 de ore. Astfel, carnea se va îmbina foarte bine cu toate aromele. Un truc pentru ca micii să aibă crusta rumenă și interiroul suculent este să încingi foarte bine grătarul sau tigaia. Prăjește micii timp de două minute pe fiecare parte și îi mai poți lăsa timp de 10 minute pe foc, potrivit Retete.unica.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News