Singurul fruct acceptat lângă friptură. Un nutriționist a spus care sunt beneficiile lui pentru organism

Singurul fruct acceptat lângă friptură. Un nutriționist a spus care sunt beneficiile lui pentru organism Sursa Foto:adihadean.ro

Nutriționistul Ilona Tudor a spus cum poți consuma carne fără să te îngrași și să nu îți înrăutățești starea de sănătate. Specialistul a dezvăluit care este singurul fruct acceptat lângă friptura de porc.

România este cunoscută pentru preparatele sale tradiționale. Multe dintre acestea conțin carne. Așadar, friptura este des întâlnită pe mesele românilor. Nutriționiștii spun că acest aliment nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă. Totuși, iubitorii de carne trebuie să aibă grijă ca produsul pe care îl cumpără să nu fie bogat în grăsimi naturale.

Cel mai bine este să consumi carne o dată sau de două ori pe săptămână. Specialiștii în nutriție spun că cel mai bun mod de a găti carnea este pe grătar. Nutriționistul Ilona Tudor consideră că alături de o bucată de friptură este bine să se afle și o salată care poate conține orez integral, quinoa, murături sau chiar un anumit fruct.

Singurul fruct pe care îl poți consuma alături de friptură

Nutriționiștii au explicat că este o mare greșeală ca după o masă copioasă să mănânci fructe. Ilona Tudor a recomandat ca fructele să fie consumate în prima jumătate a zilei pentru un aport mai mare de energie. Nutriționistul a spus și care este singurul fruct care poate fi acceptat lângă friptură. „Singura combinație acceptată a fructelor cu carnea, mai bine spus singurul fruct care face excepție și poate fi combinat cu carnea este ananasul. Bromelaina din compoziția acestuia poate fi asociată cu carnea, pentru că ajută la digestie”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tudor a mai adăugat că o bucată de friptură care este însoțită de ananas la grătar pe lângă faptul că este gănătoasă, oferă și o cantitate de enzime care discompun proteinele din organism. Bromelaina a fost folosită pentru prima dată în domeniul medical drept un agent inflamator. Ulterior, au fost realizate o serie de cercetări care au arătat că este benefică în tratarea tulburărilor digestive sau în recuperarea postoperatorie.

Bromelaina ajută și persoanele care vor să piardă în greutate sau cele care au afecțiune ale sinusurilor. Este important de precizat că ananasul nu lipsea, în trecut, de pe mesele regilor și nobililor. Fructul era oferit de multe ori drept un cadou. Mai mult decât atât, ananasul apare în foarte multe tablouri celebre. El ae rol de element decorativ, notează Adevărul.ro.