Antibioticul natural care luptă împotriva răcelii şi gripei. Cum trebuie consumat usturoiul pentru a-ți întări imunitatea

Antibioticul natural care luptă împotriva răcelii şi gripei. Cum trebuie consumat usturoiul pentru a-ți întări imunitateaUsturoi. Sursa foto: dreamtime.com

Consumul de usturoi oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea funcției imunitare. De asemenea, poate ajuta la prevenirea răcelii comune și a gripei.

Usturoiul a fost folosit de-a lungul timpului pentru a trata mai multe probleme medicale, inclusiv holera, ciuma și chiar răni. Noile cercetări arată că usturoiul poate ajuta la o întreagă varietate de boli, inclusiv de inimă, colesterol ridicat, răceli și gripă. Usturoiul conține alicină şi împreună cu antioxidanții din interior ajută la combaterea infecțiilor și la susținerea sistemului imunitar.

Cât de important este usturoiul în lupta cu răceala şi gripa

Un studiu realizat de Universitatea din Florida, care a folosit un grup de 120 de persoane pentru a determina efectele usturoiului asupra creșterii celulelor imunitare și a simptomelor răcelii și gripei, arată că a redus severitatea simptomelor răcelii și gripei.

„Există un secret astfel încât să nu ne îmbolnăvim nici de gripă, nici de răceală şi anume să avem o imunitate pusă la punct. Pentru asta avem două variante. Prima variantă este vaccinarea, iar cea de-a doua variantă este întărirea imunităţii prin stilul de viaţă. De obicei, avem imunitatea scăzută din cauza stresului, din cauza stilului de viaţă. Să înţelegem că nu e ca şi cum noi ne putem spori acum imunitatea, ci pur şi simplu putem doar să o aduce la o funcţionare corectă. Adică nu putem îngrăşa porcul în Ajun.

Avem nevoie de o alimentaţie bogată în fructe şi legume, întrucât ele ne ajută să avem o imunitate bună. La fel de bine şi condimentele, care sunt la fel de interesante din punct de vedere antiinflamator, a spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi nutriţie.

Antibioticul natural care luptă împotriva răcelii şi gripei

„Usturoiul trebuie pisat şi lăsat 2, chiar 3 minute la aer, astfel încât să se formeze alicina, care este antibioticul natural. Să lăsăm usturoiul un pic la aer pentru ca acea substanţă să se activeze. Să evităm prăjelile, să evităm consumul de zahăr, dar şi tot ce înseamnă produse făinoase. Acestea sunt un deliciu pentru bacterii şi pentru virusurile care se înmulţesc”, a mai spus expertul în boli metabolice şi nutriţie.

Şi continuă: „Există și niște antibiotice naturale ca să spun aşa. Vorbim aici de ghimbir, dar şi de turmeric. Într-o limonadă putem pune nişte miere, ghimbir şi puţin turmeric. Supa de pui este foarte bună, pentru că avem nevoie de proteine, astfel că supa clasică de pui, aşa goală, aduce un plus pentru organism.

Totodată, să nu uităm de mere, să nu uităm de ceapă roșie. Putem să facem o supă de ceapă roșie, care este extrem de bogată în quercitina, ca și merele, în așa fel încât să ne ajute să trecem mai ușor peste boală. Imunitatea trebuie să o vedem ca pe o chestie extrem de complexă. Trebuie să înţelegem că fără un somn odihnitor şi fără reducerea stresului nu facem nimic. Sănătatea înseamnă o viaţă echilibrată. Mai mult decât atât, usturoiul este un antibiotic natural extrem de bun şi foarte căutat, mai ales în această perioadă, a concluzonat Simona Carniciu, potrivit dcnews.ro.