Paste cu ciuperci și sos preparat în casă. Cu ce puteți înlocui parmezanul în rețeta de post
- Mădălina Sfrijan
- 15 decembrie 2024, 14:31

Această rețetă se poate prepara în mai puțin de jumătate de oră. Deși majoritatea oamenilor le prepară cu o cantitate generoasă se carne sau brânzeturi, pastele cu sos de legume sau ciuperci sunt cel puțin la fel de gustoase. În plus, acestea vor fi savurate la prânz sau chiar la cină, având în vedere că nu conțin ou.
Paste cu sos de ciuperci
Pe rafturile supermarketurilor pot fi găsite numeroase tipuri de paste, inclusiv fără ou. De obicei, acestea au o culoare mai închisă și se prepară din făină integrală, însă timpul de fierbere nu va fi mai îndelungat decât în cazul celor care conțin ou.
Pentru a petrece mai puțin timp în bucătărie, multe persoane preferă să cumpere sosul gata preparat. Acesta se poate pregăti în casă, cu legumele preferate și mult suc de roșii. În plus, aroma aparte poate fi dată de busuiocul proaspăt.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 grame de paste fără ou
- 180 grame de ciuperci
- 2 cepe mari
- 200 ml suc de roșii
- o lingură de pastă de ardei
- câteva frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare
Pune la fiert o oală cu apă și adaugă un praf de sare. Adaugă pastele după ce apa a ajuns la punctul de fierbere și lasă-le la foc mic. Separat, ceapa se curăță și se toacă mărunt, iar apoi se pune la călit cu o lingură de ulei. Se poate folosi uleiul de măsline sau cel de floarea-soarelui.

Sos pentru paste. Sursa foto: Pixabay
Sosul de roșii și pasta de ardei se adaugă peste ceapa călită și se mai lasă sub capac timp de trei minute. De asemenea, ciupercile tocate se pun în tigaie. Se adaugă sarea și piperul, iar sosul se lasă la fiert până când devine cremos.
Paste de post cu ciuperci
Pastele fără ou se iau de pe foc și se lasă într-o sită pentru câteva minute. După ce surplusul de apă s-a scurs, acestea pot fi adăugate peste sosul cremos.
Pentru un plus de gust, busuiocul verde se toacă mărunt și se presară deasupra preparatului, însă acest pas este opțional. Dacă preferi parmezanul adăugat peste paste, în zilele de post poți opta pentru fulgii de drojdie inactivă. Aceștia au un gust asemănător cu cel al brânzeturilor, iar farfuria va arăta spectaculos.