Cât timp poți păstra ciorba în frigider. Toate gospodinele trebuie să știe aceste lucruri

Cât timp poți păstra ciorba în frigider. Toate gospodinele trebuie să știe aceste lucruri

Ciorba este unul dintre preparatele care se găsește pe masa fiecărei familii. Gospodinele fac acest fel de mâncare destul de des, dar de multe ori ciorba se strică chiar și dacă este păstrată în frigider. Mulți oameni se întreabă cât timp poate fi păstrat acest preparat.

Ciorba este unul dintre preparatele îndrăgite de multă lume. Acest fel de mâncare se află și pe mesele de sărbători ale multor familii. Ciorba este păstrată de cele mai multe ori în frigider, dar și așa ea se poate strica după câteva zile. Totuși, în funcție de ce ingrediente folosesc gospodinele, acest preparat poate fi ținut mai mult sau mai puțin la rece.

Este important de precizat că ciorba poate fi și congelată. Există câteva reguli dacă vrei să faci acest lucru pentru a nu te confrunta cu probleme de sănătate. Ciorba de legume și ciorba de pui pot sta în frigider cel mult două zile. În ceea ce privește ciorba de porc sau cea de vită, preparatul se strică după trei zile de stat în frigider. În cazul persoanelor care preferă supa de ciuperci, ei o pot ține la frigider timp de o zi. Ciorbele care sunt acrite cu zeamă de varză, lămâie, borș sau zarzăre pot sta la rece timp de două zile.

Este important de precizat că dacă vrei ca ciorba ta să se păstreze cât mai bine la frigider, trebuie să respecți câțiva pași. Preparatul trebuie să fie rece atunci când o bagi la rece. În caz contrar, alterarea ei va fi accelerată. Persoanele care vor să răcească mai repede felul de mâncare se pot folosi de un lighean cu apă rece. Poți adăuga și gheață dacă vrei să grăbești procesul de răcire.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce reguli trebuie să respecți când vrei să congelezi ciorba

În cazul în care alegi să congelezi ciorba, trebuie să o păstrezi într-un recipient de sticlă. Speciliaștii spun că trebuie evitate caserolele din plastic pentru a nu te confrunta cu probleme de sănătate. În plus, vasele cu mâncare trebuie puse în cea mai rece zonă a frigiderului. De asemenea, dacă vrei să lași preparatul în frigider în oala în care l-ai făcut, trebuie să îi pui capacul deasupra.

Gospodinele care au folosit smântână sau lapte în prepararea ciorbei trebuie să știe că ciorba nu trebuie congelată pentru că ingredientele se vor separa de restul supei. Poți adăuga cele două ingredinete atunci când o decongelezi. Ciorbele sau supele care sunt congelate se mențin în condiții mai bune pentru o perioadă mai lungă de timp. Este important de precizat că pastele ar trebui adăugate după ce supa sau ciorba este decongelată, notează Cancan.ro.