Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă. Niciodată nu ne-a trecut prin cap
- Iulia Moise
- 21 noiembrie 2024, 20:15
Cătălin Scărlătescu, celebrul chef, a spus un detaliu foare important care face diferența, pentru a obține o ciorbă de văcuță gustoasă, un preparat iubit de români
Ciorba este un preparat lichid pe bază de legume, verdețuri și carne, cel mai frecvent ea este acrită cu oțet, lămâie, ori fructe necoapte. Introdusă în canonul cultural românesc ea provine din spațiul cultural perso-turcic, și a fost adaptată specificului locului.
Cătălin Scărlătescu, reguli valabile să obținem ciorba ca la restaurant
Bucătăria românească tradițională are un meniu diversificat atunci când vorbim de ciorbe: de văcuță, de perișoare, de potroace, de găină, de legume, rădăuțeană și multe altele.
În general, cele mai multe dintre ele au ceași bază. Totuși, în funcție de zona țării, sunt câteva reguli valabile care ne ajută să obținem un preparat ca la restaurant.
Scărlătescu, fan împătimit al mâncărurilor tradiționale românești
Actualul jurat de la MsterChef România, Cătălin Scărlătescu a recunoscut întotdeauna că este un fan împătimit ale mâncărurilor tradiționale românești și are mai multe recomandări pentru gospodine.
Cătălin Scărlătescu afirmă că, indiferent de tipul de ciorbă pe care le gătesc acestea, calitatea legumelor este foarte importantă, dar mai ales faptul că apa în care va fierbe ciorba trebuie pusă la stătut, în oală, cu 24 de ore înainte de a se începe pregătirea acesteia.
Chef-ul, campion mondial la cumpărat materia primă pentru ciorbe
Cătălin Scărlătescu a dezvăluit ceva la care puțini se gândesc. El a spus că apa trebuie pusă la stătut ca să scapi de clorul din ea. „Primul secret e cum îți alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsați apa din care facem ciorbă cel puțin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori? Pentru că mai zboară din clor. Și pe urmă sunt multe alte secrete. Important e cum alegi ingredientele. Carnea se fierbe în funcție de tipul cumpărat și aici trebuie să știi să cumperi materia primă, iar eu sunt campion mondial la așa ceva”, declara, la un moment dat, chef Cătălin Scărlătescu.