Cum să faci chiftele marinate perfecte. Transformă rețeta tradițională într-un adevărat deliciu

Cum să faci chiftele marinate perfecte. Transformă rețeta tradițională într-un adevărat deliciuSursa: dreamstime.com

Multor români le plac chiftelele, care pot fi incluse în multe preparate diferite, fiind ideale pentru a fi servite la prânz sau cină în familie. Rețeta de chiftele marinate este atât simplă cât și rapidă de făcut, iar acest preparat este plin de arome delicioase.

Pentru a obține cele mai bune chiftele, amestecăm carnea tocată de porc și de vită cu un ou. Această combinație asigură o textură fragedă și un gust bogat. Aromele sunt date de adaosul simplu de usturoi, pătrunjel și ceapă.

Ingrediente pentru patru porții

  • 250 g carne tocată de porc
  • 250 g carne tocată de vită
  • patru căței de usturoi
  • o ceapă mică
  • un ou
  • o felie pâine
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • 100 g pesmet
  • ulei, pentru prăjit.

Pentru sos:

  • patru roșii
  • 30 ml ulei
  • 200 ml suc de roșii
  • doi căței de usturoi
  • un ardei gras
  • boia de ardei iute
  • sare, piper, cimbru
  • pătrunjel.

Mod de preparare

Într-un bol mare, se amestecă carnea tocată de porc și de vită cu ceapa tocată fin, cățeii de usturoi pisați, oul bătut și pătrunjelul tocat. Se înmoaie felia de pâine în apă, apoi se stoarce bine excesul de apă și se pune în bol, amestecând bine toate ingredientele.

Condimentați compoziția cu sare și piper, după gust. Într-o tigaie adâncă se pune ulei la încins, iar în acest timp se formează chiftelele cu mâinile umede și se trec prin pesmet. Puneți apoi chiftelele în tigaie și rumeniți-le pe toate părțile, până se coc bine. Se scot chiftelele pe un șervețel de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.

Pentru sos, se opăresc roșiile, se decojesc și se taie mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie și se călesc cățeii de usturoi pisați timp de un minut. Se adaugă roșia, ardeiul gras tocat și se lasă să fiarbă la foc mic. După ce ardeiul s-a înmuiat, se adaugă sucul de roșii, boiaua de ardei, sarea, piperul și cimbrul, după gust. Se adaugă chiftelele, se acoperă și se lasă să fiarbă timp de zece minute. Chiftelele marinate se servesc presărate cu pătrunjel tocat.

Preparate în acest mod, chiftelele nu numai că vor avea o savoare deosebită, dar vor fi și suculente și veți scăpa astfel de senzația de uscăciune a chiftelelor, potrivit clickpentrufemei.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News