Reţetă uşoară şi rapidă de chiftele cu spanac şi telemea. O combinaţie surprinzătoare de arome

Reţetă uşoară şi rapidă de chiftele cu spanac şi telemea. O combinaţie surprinzătoare de arome Sursa: dreamstime.com

Spanacul poate fi un aliat de încredere în lupta împotriva kilogramelor în plus, deoarece conține un compus care poate reduce pofta de dulce și de alimente nesănătoase. Utilizarea spanacului într-o rețetă ușoară și gustoasă poate fi o modalitate excelentă de a beneficia de proprietățile sale sănătoase. Iată cum poți să prepari niște chiftele cu spanac și telemea, perfecte pentru orice masă din zi.

Rețeta este una ușoară și rapidă, plină de aromă. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, iar rezultatul final cu siguranța îi va surprinde pe toți membrii familiei.

Ingrediente

  • 450 g spanac proaspăt sau congelat
  • 150 g telemea de vacă
  • 150 g telemea de capră
  • 450 g carne tocată
  • două linguri pesmet
  • susan
  • doi căţei de usturoi
  • patru ouă
  • sare și piper, după gust
  • ulei, pentru prăjit.

Mod de preparare

Pentru a prepara chiftelele cu spanac și brânză, începe prin a opări spanacul într-un amestec de apă și sare timp de câteva minute, apoi lasă-l să se scurgă. Poți tăia spanacul mărunt sau îl poți amesteca într-un blender, împreună cu brânza rasă, carnea tocată, ouăle, usturoiul pisat, pesmetul, sare și piper, până când obții un amestec omogen.

Umezește-ți mâinile și formează chiftelele din amestecul obținut, trecându-le prin susan înainte de a le prăji în ulei, la foc mediu, pe ambele părți. Chiftelele pot fi servite alături de un sos de smântână, pentru un plus de savoare, potrivit clickporftabuna.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tartă de cartofi dulci cu spanac și roșii uscate

Această tartă poate fi servita atât calda, cât și rece, ca aperitiv sau mic dejun. Este foarte gustoasă, iar copiii o vor adora. Pentru ea ai nevoie de:

  • un cartof dulce mare
  • ulei de măsline
  • patru ouă
  • 350 ml lapte
  • un cățel de usturoi, tocat mărunt
  • patru roșii uscate mari, scurse de ulei
  • 85 g spanac
  • 120 g brânză de capră.

Începeți prin curățarea cartofului și tăierea lui în felii de aproximativ jumătate de centimetru. Ungeți fiecare felie cu ulei, apoi puneți sare și piper peste ele. Asezați feliile de cartof într-o tavă de copt cu diametrul de 24 de centimetri, suprapunându-le ușor. Coaceți cartofii la cuptor timp de 20-25 de minute, sau până când aceștia se înmoaie.

Într-un bol, bateți ouăle cu sare și piper, adăugați laptele, usturoiul și roșiile uscate. Răspândiți spanacul peste crusta de cartofi dulci, apoi turnați amestecul de ouă deasupra. Acoperiți tarta cu brânza de capră sfărâmată și coaceți la cuptor, la temperatura medie, timp de 30 de minute sau până când se încheagă. Lăsați tarta să se răcească timp de zece minute înainte de a o felia.