Rețetă de spanac înăbușit. Secretul constă în modul în care amestecăm ingredientele

Rețetă de spanac înăbușit. Secretul constă în modul în care amestecăm ingredienteleSpanac. Sursă Dreamstime

Cei care vor să slăbească după sărbătorile de Paște, pot prepara o rețetă gustoasă și sănătoasă de spanac înăbușit. Spanacul are o mulțime de beneficii, dar gospodinele trebuie să știe că acesta este contraindicat persoanelor cu afecțiuni reumatice și renale.

Regretatul gastronom Radu Anton Roman a explicat în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” cum se face o rețetă gustoasă și sănătoasă de spanac înăbușit. Gospodinele nu au nevoie de foarte multe ingrediente pentru acest preparat, ci doar de:

sare, piper, după gust

4-5 căței usturoi

2 cartofi (1 pahar de orez)

1 morcov

1 pătrunjel

1 kg spanac

1 lingură făină

2 linguri de ulei

Rețetă sănătoasă de spanac înăbușit

„Spanacul bine grijit se fierbe un sfert de oră. Usturoiul se toacă pastă. Făina se desface în puțină apă. Se scurge spanacul temeinic, se și stoarce, dacă e nevoie, apoi se toacă. Se încinge uleiul, se pune spanacul la călit cinci minute, amestecând mereu. Se adaugă usturoiul și făină, se sărează, se amestecă până se leagă un pic. Se poate umple cu terciul ăsta orice patiserie, fie ea din foi grecești, subțiri și unse cu ulei, fie din aluat obișnuit, de plăcintă. Orice clătită, de asemenea, se leagă cu pasta de frunze – spanac, lobodă, urzici etc.”, arată regretatul gastronom în lucrarea sa, potrivit Adevărul.

spanac

Sursa: Arhiva EVZ

Pentru un gust mai intens puteți adăuga o linguriță de praf de piper, o linguriță de zahăr și altă linguriță cu zeama de lămâie.

Beneficiile spanacului

Înainte de a prepara o rețetă cu spanac, gospodinele trebuie să știe că această legumă nu este indicată persoanelor. cu afecțiuni reumatice și renale. Spanul are și beneficii pentru sănătate, El conţine vitamina K (cu beneficii pentru sănătatea inimii, a sistemului osos, în prevenirea afecţiunilor oculare) şi are efect anticancerigen.

Pentru că are multe vitamine și minerale, spanacul întăreşte sistemul imunitar, menţine sănătatea pielii şi grăbeşte vindecarea leziunilor. De asemenea, sucul de spanac ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge și reduce riscul de ateroscleroză. Spanacul este benefic și pentru sistemul digestiv. Are un conținut mare de fibre și previne constipația.

Spanacul conține și foarte mult calciu și ajută la întărirea sistemului osos. El este recomandat copiilor în perioada de creştere, dar şi persoanelor vârstnice care au oasele mai fragile.

Ne puteți urmări și pe Google News