Care sunt problemele de sănătate cu care te confrunți în funcție de cum arată părul tău

Care sunt problemele de sănătate cu care te confrunți în funcție de cum arată părul tău Sursa: Arhiva EVZ

Indiferent dacă este prins în coadă sau ondulat în weekend, părul nostru ne poate spune multe despre noi. Experții au dezvăluit cum părul nostru ar putea scoate la iveală o stare gravă de sănătate.

Afecțiunile care provoacă căderea părului

Cercetările arată că schimbările în aspectul, textura sau grosimea părului pot indica probleme de sănătate. Mătreața, albirea timpurie și subțierea sunt adesea neplăceri care nu provoacă niciun rău. Dar uneori, ele sunt un semnal de avertizare că ceva nu este în regulă în corpul tău.

Dr Charlotte Woodward, director clinic la River Aesthetics, a spus că persoanele care au o problemă cu tiroida ar putea experimenta căderea părului și o schimbare a aspectului părului. Medicul a spus că acest lucru s-ar putea datora hipotiroidismului - o tulburare în care glanda tiroidă nu creează destui hormoni tiroidieni.

„ Acest lucru poate duce la căderea părului, precum și la alte simptome, inclusiv oboseală, sensibilitate la frig, disconfort articular, dureri musculare, o față umflată și creștere în greutate. Medicamentul tiroidian este utilizat pentru a trata boala, care este diagnosticată printr-un test pentru hormonul de stimulare a tiroidei (TSH)”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Woodward a adăugat că, pe lângă căderea părului, multe probleme cu tiroida vă expun riscului de alopecie, un sindrom autoimun de cădere a părului. „Această formă de cădere a părului este cauzată de sistemul imunitar care atacă foliculii de păr, rezultând pete circulare de cădere neașteptată a părului. Apare ca pete circulare pe scalp la bărbați, femei și chiar și la copii mici. De obicei, apare din senin, chiar și în câteva zile", a adăugat ea.

Dacă părul tău este fragil, atunci ai putea suferi de sindromul Cushing. Aceasta este o tulburare neobișnuită, caracterizată prin prea mult cortizol, principalul hormon de stres al organismului. Părul fragil este doar unul dintre simptome, iar persoanele care suferă de această afecțiune pot experimenta tensiune arterială crescută, oboseală și disconfort la nivelul spatelui.

Infectarea cu Covid-19

Proteinele sunt necesare pentru creșterea și sănătatea părului, iar lipsa de proteine ​​a fost legată de rărirea și căderea părului. Digestia proteinelor poate fi problematică pentru cei care au tulburări gastrointestinale sau care au suferit recent o intervenție chirurgicală de bypass gastric.

Mulți oameni care au fost infectați cu Covid-19 au raportat căderea părului, iar medicii au spus anterior că acest lucru s-ar putea datora stresului la care este supus corpul. Dr. Woodward a spus că stresul joacă un rol important în albirea părului prin generarea de leziuni și scăderea cantității de celule producătoare de pigment din foliculii de păr, potrivit The Sun.