Rețeta pas cu pas de tartă cu lime. Un deset răcoros, perfect pentru zilele călduroase, fără coacere

Rețeta pas cu pas de tartă cu lime. Un deset răcoros, perfect pentru zilele călduroase, fără coacereMontaj EVZ. Sursa foto: capturi ecran

Tartele erau preparate la curțile marilor împărați nu neapărat datorită gustului, cât pentru aspectul lor. Odată cu trecerea timpului, lucrurile au evoluat, la fel și rețelele pentru acest desert. Iată o rețetă de tartă cu lime delicioasă și răcoroasă, perfectă pentru zilele călduroase.

Rețetele de tarte pot fi dulci sau sărate, însă de cele mai multe ori bucătarii preferă să gătească o variantă de mijloc. Acest desert este unul pe bază de cremă și conține fructe sau legume. Tarta cu lime este un preparat delicios, o combinație între dulce și acrișor, perfectă pentru zilele călduroase, fiind un desert răcoros. Rețeta este una ușor de preparat și nu necesită coacere.

Tarta cu lime și lapte condensat a făcut senzație în mediul online, rețeta fiind distribuită de multe tinere. Deși este o rețetă ușoară, trebuie să ții cont de unele detalii. Laptele condensat îndulcit nu este cel de cafea, greșeală pe care o fac multe gospodine. Este recomandat să optați pentru cel la conservă. Un alt detaliu are trebuie menționat este legat de smântâna pentru frișcă. Aceasta este nefermentată și se găsește în supermarketuri la cutii, de cele mai multe ori sub denumirea de frișcă lichidă.

Rețetă de tartă cu lime

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 grame de biscuiți simpli;
  • 2 linguri linguri de cacao;
  • 200 grame unt topit;

Ingrediente pentru cremă:

  • 800 grade de lapte condensat;
  • 500 ml de smântână pentru frișcă;
  • 6 lime;
  • esență vanilie.

Mod de preparare:

1. Sfărâmăm biscuiții și apoi îi amestecăm cu două linguri de cacao. Peste ei turnăm untul topit și amestecăm bine până se omogenizează ingredientele.

2. Aluatul sfărâmicios obținut îl punem într-o tavă. După ce am pus toată compoziția, aplatizăm totul cu ajutorul unei linguri. Tava o dăm la frigider cât timp ne ocupăm de cremă.

3. Amestecăm laptele condensat cu smântâna pentru frișcă cu ajutorul unui tel, apoi adăugăm zeama de la șase lime-uri. Amestecăm, iar crema se va întări instant. În cremă putem adăuga și esență de vanilie, pentru mai multă aromă.

4. Scoatem blatul de la frigider și turnăm crema peste. Cu ajutorul unei spatule întindem bine crema peste aluatul de biscuiți, cacao și unt. Pentru un aspect deosebit, atunci când împărțim tarta în porții, putem așeza deasupra felii de lime sau coaja rasă a fructului.

@soranamaria26 Tarta cu lime reteta Prajiturelei, favorita mea la capitolul tarta🍋🍋 #fy #retetesimple #cooking #retete #fyp #foryou ♬ Copacabana - Fly Project

Ne puteți urmări și pe Google News