Cea mai gustoasă rețetă de chec cu cacao. Secretul unui desert perfect

Cea mai gustoasă rețetă de chec cu cacao. Secretul unui desert perfectSursa foto: Arhiva EVZ

Bucătarii au dezvăluit secretul unei rețete perfecte de chec cu cacao. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină răbdare.

Gospodinele pot încerca rețeta de chec cu cacao. Bucătarii au explicat cum se face acest desert pas cu pas și care este marele secret pentru un gust delicios. Ele au nevoie doar de câteva ingrediente, mai exact:

6 ouă 6 linguri de ulei 6-7 linguri de făină 6-7 linguri de zahăr esență de rom un plic praf de copt unt (pentru uns forma) 4 linguri de cacao

Rețetă delicioasă de chec cu cacao

Pentru început, separați albușul de gălbenuș, apoi albușurile le bateți împreună cu un praf de sare până se întăresc și arată ca o bezea. Gălbenușurile trebuie bătute cu uleiul, care este adăugat treptat, ca la maioneză. Peste bezea se pune amestecul de gălbenușuri, bătând în continuare cu mixerul la o viteză mică. Făina va fi amestecată cu praful de copt și cu compoziția. Se pune într-un bol separat jumătate din compoziție și o amestecați cu cacao.

Sursă Youtube

Ungeți cu puțin unt o tavă, apoi o tapetați cu făină și adăugați amestecul alb cu cel de cacao. Tava cu chec trebuie pusă în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, până se rumenește, timp de 40-50 minute. Gospodinele trebuie să verifice dacă tot este bine și după să scoată tava de la copt.

Secretele bucătarilor

Bucătarii au dezvăluit secretele unui chec cu cacao perfect. Chiar dacă rețeta este simplă, gospodinele mai au de urmat câțiva pași:

Trebuie respectate cantitățile de ingrediente cerute.

Ingredientele trebuie scoase din frigider cu cel puțin o oră înainte să începi să prepari checul.

Ouăle trebuie cumpărate în ziua în care vreți să faceți rețeta.

Recipientul de coacere este foarte important. Este indicat să alegeți o tavă mai mare pentru a nu întâmpina probleme.

Gospodinele trebuie să verifice dacă cuptorul se încălzește suficient. Nu trebuie deschisă nici ușa cuptorului de prea multe ori.

Tava cu chec se scoate din cuptor doar după ce s-a răcit complet.

Pentru un gust mai puternic, puteți adăuga zahăr vanilat peste el. Poftă bună!, potrivit Wozbiz.

Ne puteți urmări și pe Google News