Checul cu cacao și nucă, un desert savuros. Rețeta cu care nu aveți cum să dați greș

Checul cu cacao și nucă, un desert savuros. Rețeta cu care nu aveți cum să dați greș Sursa foto: Arhiva EVZ

Checul cu cacao și nucă este o prăjitură delicioasă pe care o puteți servi lângă o cafea sau pur și simplu ca desert. Este extrem de ușor de preparat.

Checul cu cacao și nucă este un desert ușor de preparat. Nu necesită nicio tehnică specială și nu aveți cum să dați greș, dacă respectați rețeta. Este o prăjitură pe care și mulți copii știu să o facă.

Ingredientele necesare

Acest preparat poate fi servit pur și simplu ca desert după o masă principală, ca și gustare la serviciu, dar merge foarte bine și dimineața lângă o cafea.

Pentru a prepara un chec delicios cu cacao aveți nevoie de următoarele îngrediente: 250 de grame de făină, 300 de grame de zahăr, 100 de ml de ulei, 300 de grame de miez de nucă, 20 de grame de cacao (aproximativ o lingură cu vârf), zece ouă, un plic de praf de corp, un plic de zahăr vanilat, esență de rom (după gust) și un vârf de cuțit de sare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mod de preparare

În primul rând trebuie să separați gălbenușurile de albușuri. Apoi, amenstecați într-un bol gălbenușurile, zahărul vanilat și esența de rom. Ar fi ideal să folosiți un mixer. Compoziția se mizează până când zahărul se topește complet. Se toarnă apoi uleiul treptat, exact ca atunci când faceți maioneză. Se adaugă și făina, tot treptat și se mixează până când compoziția devine omogenă. Cacaoa se amestecă apoi cu praful de copt și apoi se toarnă peste compoziție.

În final, albușurile de bat bine până când se tranformă într-o spumă și se adaugă în bolul în care au fost amestecate celelalte ingrediente. La fel și bucățile de miez de nucă, potrivit retetesivedete.ro. 

Compoziția este suficientă pentru două forme de chec (similare cu cele de cozonac, dar mai înguste). Acestea se ung cu unt înainte să fie turnată compoziția. Aceasta lasă la copt timp de 60 de minute la foc moderat. Dacă aveți cuptor electric setați temperatura la 175-180 de grade. Nu deschideți des cuptorul. După ce checul este gata lăsați-l să se răcească puțin înainte să îl scoateți din forme sau să îl tăiați.