Rețeta perfectă - cele mai bune nuci cu cremă. Un desert rapid și ușor de preparat

Rețeta perfectă - cele mai bune nuci cu cremă. Un desert rapid și ușor de preparat Sursa. Youtube

Nucile cu cremă reprezintă pentru mulți români desertul copilăriei. Erau nelipsite de la toate evenimentele. Sunt delicioase și foarte ușor de preparat.

Nucile cu cremă sunt un desert tradițional în România. Sunt un fel de fursec umplut care se regăsea în trecut în toate casele din țara noastră la ocazii speciale. Este ușor de preparat și nu necesită ingrediente pretențioase.

Cum se prepară aluatul

Pentru prepararea aluatului din care se fac „nucile“ aveți nevoie de 200 de grame de unt cu 80% grăsime, 650 de grame de făină, patru ouă, patru linguri de zahăr, un plic de praf de copt și 100 de grame de zahăr pudră.

Untul și zahărul se amestecă foarte bine, preferabil folosind un mixer până se obține o cremă fină. Se adaugă apoi ouăle unul câte unul și se amestecă în permanență. Se încorporează apoi treptat făina amestecată cu praful de copt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aluatul astfel obținut se frământă până când se desprinde de marginile vasului. Se formează o bilă mare de aluat din care se modelează apoi biluţe mici de aproximativ 5-7 grame. Acestea se așează într-o formă de copt unsă în prelabil cu ulei. Se presează bine biluțele. Acestea se lasă pe foc timp de câteva minute până când se rumenesc bine pe ambele părți.

Când sunt gata, „cojile de nucă“ se vor desprinde uşor de pe forma de copt. Nu vă speriați dacă nu vor fi perfecte. Le puteți modela cu un cuțit. Bucățile pe care le-ați decupat nu trebuie aruncate. Ele se pot adăuga în cremă.

Cum se prepară crema

Pentru prepararea cremei aveți nevoie de bucățile rămase după modelarea formelor, 150 de grame de zahăr, 300 de grame de nucă mărunțită, o linguriță de esență de rom, o lingură de cacao, 200 de ml de lapte și două-trei linguri de gem de prune.

Într-un bol, se pun marginile de aluat copt mărunțite, se adaugă nuca măcinată, esența de rom, cacaoa și gemul. Compoziția se omogenizează bine și apoi se adaugă laptele fierbinte. Totul se mixează până când se opține o cremă fină.

Se umplu apoi cu cremă formele obținute din aluat și se lipsesc două câte doră. Se adaugă apoi zahăr pudră, iar desertul este gata, potrivit gustoase.net.