Cea mai bună cremă de zahăr ars. Rețeta desertului cu gust de copilărie

Cea mai bună cremă de zahăr ars. Rețeta desertului cu gust de copilărie Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Un desert care merită încercat. Sursa: Arhiva EVZ

Crema de zahăr ars este un desert foarte popular datorită gustului său deosebit. Este foarte ușor de preparat, pe gustul tuturor, mari și mici, și care multora le aduce aminte de copilarie. În plus, se prepară foarte repede.

Crema de zahăr ars nu necesită ingrediente sofisticate și nici un mod de preparare care să dureze ore întregi.

Ingredientele de care aveți nevoie:

-8 ouă; -un litru de lapte; -300 gr zahăr tos fin; -vanilie sau esență de rom, în funcție de gusturi.

Cum se prepară crema de zahăr ars

Jumătate din cantitatea de zahăr se pune într-un vas mai mare din metal, cu margini înalte, care poate fi introdus și în cuptor. Se pune zahărul la topit la foc mic și se amestecă din când în când pentru a nu se arde. Se topește zahărul până acesta capătă o culoare aurie. Când este complet topit, focul se stinge și se rotește cratița astfel încât pereții și fundul vasului să fie îmbrăcați pe jumătate în caramelul obținut. Vasul se lasă la răcit la temperatura camerei până când caramelul se răcește bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între timp, se pregătește compoziția pentru cremă. Se pun ouăle într-un vas încăpător, se adaugă restul de zahăr, vanilia sau esența de rom și un praf de sare și se mixează totul la viteză medie pentru aproximativ 3-4 minute. Se adaugă și laptele rece și se mai mixează timp de încă un minut la viteză medie. Dacă nu folosiți mixerul, puteți bate compoziția și cu telul.

Etapa următoare

Compoziția se toarnă în cratița cu caramelul rece și cratița se pune într-o altă cratiță mai mare, care este umplută până la jumătate cu apă rece. Ambele cratițe se pun la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se lasă pentru aproximativ 35-40 de minute.

La 15 minute este important să se mai completeze cu aproximativ 50 ml de apă rece în cratița de sub cu apă. Astfel, veți împiedica fierberea apei în clocote și nu veți obține o cremă cu găuri. De altfel, acesta este secretul unei creme de zahăr ars reușite. Când timpul a trecut, cuptorul se oprește, iar crema se mai lasă la bain-marie pentru încă 10 minute.

Crema este gata când se rumenește puțin deasupra și este fermă la atingere. Lăsați să se răcească complet la temperatura camerei. Pe urmă se acoperă cu niște folie de plastic și se mai pune câteva ore la frigider. Așa crema va fi mai fermă, va lăsa puțină zeamă și se va forma acel caramel delicios la bază.