Prăjitura copilăriei. Rețeta pentru cea mai bună savarină de casă

Prăjitura copilăriei. Rețeta pentru cea mai bună savarină de casă Sursa:youtube.com

Savarina este una dintre cele mai cunoscute prăjituri, dar și una dintre cele mai delicioase. Nu este greu de preparat și nici nu necesită ingrediente scumpe. Tot ce trebuie să faceți este să respectați rețeta pentru a prepara desertul perfect.

Aluatul pentru savarină este cel mai important, pentru ca prăjitura să fie una fragedă și aerată la final. Făina, drojdia, coaja de lămâie și sarea se așează într-un bol. Separat se bat ouăle cu zahărul și laptele călduț până se omogenizează. Acest amestec se toarnă apoi peste făină și se amestecă bine aluatul.

Ulterior, se toarnă uleiul câte puțin până este perfect încorporat. Aluatul se frământă apoi până devine moale, dar ușor lipicios. Se lasă apoi la dospit 30-60 de minute. Mai exact până când își dublează aproape volumul.

Atenție la temperatură

Formele de savarină se ung apoi cu unt și se toană în ele aluatul. Nu trebuie umplute cu complet ci doar trei sferturi. Mai lăsați aluatul în ele 15 minute. Încingeți apoi cuptorul la o temperatură  de 220 de grade și puneți savarinele la copt.

Ne puteți urmări și pe Google News

După 10 minute, temperatura se scade temperatura la 190 de grade și se mai lasă la copt încă 20 de minute. Formele se scot apoi din cuptor și se lasă la răcit.

Sirop și frișcă

Până se răcesc formele puteți prepara siropul. Apa se pune la fier împreună cu zahărul. Lăsați să dea câteva clocote după care, dați oala deoparte. Adăugați coaja de lămâie și romul. Scufundați apoi savarinele în sirop timp 2-3 minute. La final trebuie și să așezați la scurs pe un grătar.

La final urmează compoziția. Bateți smântâna împreună cu zahărul pudră și extractul de vanilie până obțineți o frișcă, apoi umpleți savarinele. Trebuie să tăiați cu capac pentru fiecare. Deasupra puteți pune o lunguriță de dulceață, potrivit stiridiaspora.ro.

Ingredientele necesare 500 g făină, 2 ouă, 50 g zahar, u n praf de sare, 7 g drojdie uscata (sau 20 g proaspătă), 200 ml lapte călduț, 50 ml de ulei sau unt moale pentru frământat.

Pentru umplutură: 1 l smântână pentru frișcă, 100 g zahar pudră, vanilie,

Pentru sirop 1 litru apă, 400 g zahăr, rom, c oajă rasă de la 1 lămâie.