Lapte de pasăre, adevărata rețetă. Desertul copilăriei nu va fi uitat niciodată

Lapte de pasăre, adevărata rețetă. Desertul copilăriei nu va fi uitat niciodatăSursă Youtube

Desertul lapte de pasăre este potrivit în orice moment al zilei, iar bucătarii au dezvăluit o rețetă inedită. Este nevoie de câteva ingrediente pentru a face cel mai iubit desert al copilăriei.

Cele mai dragi amintiri din copilărie sunt strâns legate de bunici. Ei pregăteau desertul copilăriei: lapte de pasăre. Bucătarii au dezvăluit că acesta este un adevărat deliciu și în ziua de azi.

Poate îl știți ca ile flottante. Sau floating island. Însă la noi, această cremă delicată de ou și lapte, cu galuște pufoase, învăluite în arome de vanilie și coajă de lămâie, este cunoscută ca „lapte de pasăre”. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină răbdare.

Nu uita să cumperi:

1l de lapte 7 gălbenușuri 4 albușuri 150g de zahăr o păstaie de vanilie coaja de la o jumătate de lămâie netratată un praf de sare

Cum să faci lapte de pasăre

Cel mai bun este laptele gras, de țară, însă în lipsa lui, merge laptele cu 3.5% grăsime. Se pune la fiert, într-o cratiță cu fundul gros, la foc foarte mic. Se adaugă păstaia de vanilie, tăiată pe jumătate, și semințele acesteia. Se pune coaja de lămâie și cam o lingură din zahărul măsurat. Și se lasă laptele la aromatizat, fără să fiarbă în clocot, în timp ce te ocupi de ouă.

Sursă Youtube

Cum să faci găluștele din albuș

Cele 4 albușuri trebuie făcute spumă, împreună cu un praf de sare și câteva picături de zeamă de lămâie. Se pun deoparte cele 3 albușuri rămase, se scoate păstaia de vanilie și cojile de lămâie din lapte, apoi se fac găluștele din albuș, cu ajutorul a două linguri. Se fierb pe rând în lapte cam 2 minute, întorcându-le cu grijă la jumătatea timpului. Se scot cu o spumieră pe o farfurie și le-am lăsat deoparte. Trebuie strecurat laptele și pus la răcit.

În timpul acesta, se bat gălbenușurile împreună cu zahărul, până acesta s-a dizolvat complet. Se toarnă laptele răcit ușor, în fir subțire, amestecând continuu. Amestecul obținut se pune într-o cratiță curată și din nou la foc mic. Se amestecă cu grijă, aproximativ 10 minute, până când laptele s-a îngroșat puțin. E gata când spuma de la suprafața laptelui a dispărut, iar consistența e asemănătoare smântânii pentru gătit. El va continua să se îngroașe pe măsură ce se răcește. Se pune laptele de pasăre într-un vas rece, și împreună cu găluștele, se lasă la frigider pentru aproximativ 4 ore, potrivit adihadean.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News