Rețeta perfectă pentru a prepara cel mai iubit desert franțuzesc

Rețeta perfectă pentru a prepara cel mai iubit desert franțuzescSursa. arhiva

Fursecurile Macarons sunt renumite în întreaga lume și sunt un adevărat deliciu. Prepararea lor necesită timp și atenție, dar rezultatul poate fi unul cu adevărat extraordinar. Trebuie însă să respectați cu sfințenie rețeta.

Macarons sunt cele mai iubite prăjituri frantuzesti. Se pot prepara macarons cu mai multe arome, dar cele mai apreciate în înteaga lume sunt cele cu ciocolată. Nu este un desert ușor de realizat și necesită destul de mult timp. Dacă însă repectați rețeta și aveți răbdare, rezultatul va fi unul extraordinar.

Prepararea compoziției

Pentru a preparara macarons (doar fursecurile, nu și crema) aveți nevoie de următoarele ingrediente: 150 de grame zahăr pudră, 80 de grame de făină de migdale, 15 grame de cacao, două albușuri de ou la temperatura camerei, două linguri de zahăr și un praf de sare.

Făina de migdale, zahărul pudră și cacaoa se cern, iar apoi se adaugă într-un bol încăpător. Se amestecă bine. Urmează apoi separarea albușurilor de gălbenușuri. Marea atenție la această operațiune. Trebuie să vă asigurați că nu rămâne nicio urmă de gălbenuș. Albușurile se bat bine cu sarea, iar apoi se adaugă treptat zahărul. Peste ele se toarnă apoi, tot treptat, compoziția uscată. Se amestecă bine totul cu o paletă. Textura finală trebuie să fie moale.

Atenție la modul ce coacere

Într-o tavă se așează apoi hârtie de copt. Compoziția se toarnă într-un poș ( dacă nu aveți așa ceva, folosiți o pungă groasă tăiată într-un colț). Turnarea compoziției în tavă este foarte importantă. Poșul trebuie ținut vertical, iar în tavă trebuie să formați cercuri mici. Lăsați distanță între ele. Dacă aceste cerculețe au bule de aer, înțepați-le cu o scobitoare, iar apoi loviți tava de masă de câteva ori pentru a evita formarea de bule noi.

Compoziția se lasă la uscat cam două ore, până când nu se mai lipește de degete. Tava se introduce apoi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade. Se lasă șapte –opt minute, după care se scade temperatura la 130 de grade și se mai lasă ca copt încă cinci minute. După ce ați scos tava din cuptor lăsați preparatul să se răcească cel puțin jumătate de oră. Apoi puteți umple formele cu ciocolată. Desertul nu trebuie însă consumat imediat. Trebuie lăsat la frigider cel puțin câteva ore, preferabil peste noapte, potrivit chocolat.com.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News