Prăjitură cu cocos, cremă de vanilie și gem de caise. Rețeta verii

Prăjitură cu cocos, cremă de vanilie și gem de caise. Rețeta veriiSursă Dreasmtime

Rețetă de prăjitură cu cocos, cremă de vanilie și gem de caise se prepară foarte ușor și este extrem de gustoasă. Merită să îți răsfeți toată familia cu acest desert în orice ocazie.

Rețetă simplu de făcut și extrem de bună

Rețeta de prăjitură cu cocos, cremă de vanilie și gem de caise, un deliciu în orice sezon Pentru acest preparat nu foarte complicat, aveți nevoie de câteva dintre următoarele ingrediente:

tava din dotarea cuptorului, 42 x 32 cm

pentru foaia de aluat fraged:

150 grame de unt cu 82% grăsime – moale, la temperatura camerei 80 grame de zahăr pudră vanilat 1 plic de zahăr vanilat bourbon 1 praf de sare 2 gălbenușuri 350 grame de făină 4 grame de praf de copt coaja rasă de la o lămâie 2-3 linguri de apă rece 350 grame de gem de caise

Bezea cu cocos:

6 albușuri 150 grame de zahăr 1 praf de sare 1 plic de zahăr vanilat Bourbon 100 grame de fulgi de cocos 20 grame amidon alimentar de porumb 2-3 linguri de zeamă de lămâie

Crema de vanilie:

4 gălbenușuri 80 grame de zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon 1 praf de sare 200 grame de unt cu 82 % grăsime – moale, la temperatura camerei

Glazură:

2-3 linguri de gem de caise 120 grame de ciocolata albă 10 grame de unt cu 82 % grăsime

Care este modul de preparare

Se separă ouăle, colectând albușurile într-un castron (atenție, nicio picătură de gălbenuș nu trebuie să se amestece cu albușurile). Gălbenușurile se distribuie în două castronele separate: în primul se pun 2 gălbenușuri (pentru aluatul fraged), în al doilea se pun 4 gălbenușuri (pentru cremă).

În castronul mixerului, se pun 150 de grame de unt moale, 1 praf de sare, 1 plic de zahăr vanilat bourbon și zahărul pudră (80 de grame). Folosește mixerul la viteză mare până când untul se deschide la culoare și devine spumos. Se adaugă peste unt cele 2 gălbenușuri, mixând puternic după fiecare gălbenuș adăugat.

Sursă dreamstime

Într-un castron separat, se amestecă făina cu cele 4 grame de praf de copt și se adaugă peste crema de unt și gălbenușuri. Se adaugă și coaja rasă a unei lămâi, doar partea galbenă, de la suprafață. Cu mixerul, la cea mai mică viteză, se încorporează făina în crema de unt și gălbenușuri. Se adaugă câte 1 lingură de apă rece, doar atât cât e nevoie pentru obținerea unui aluat fraged.

Se acoperă aluatul fraged cu o a doua coală de hârtie de copt. Cu ajutorul sucitorului, presând prin hârtia de copt, se întinge aluatul într-o foaie subțire, de dimensiunea dreptunghiului marcat pe coala de la bază. În timp ce foaia de aluat fraged a petrecut 15 minute în cuptor, la 180°C, se adaugă 6 albușuri într-un castron perfect curat, fără urme de grăsime. Se adaugă praf de sare și am atașat la mixer accesoriul pentru spume. Se bat albușurile cu sarea până când se obține o spumă ca zăpada, apoi se adaugă 1 plic de zahăr vanilat bourbon și zeama de la ½ de lămâie mică. Se mixează până când zahărul s-a dizolvat și am obținut o bezea fermă și lucioasă, potrivit lauralaurentiu.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News