Prăjitură „Ora 12”, o rețetă foarte simplă și delicioasă. Era la mare căutare pe vremea lui Ceaușescu

Prăjitură „Ora 12”, o rețetă foarte simplă și delicioasă. Era la mare căutare pe vremea lui Ceaușescu Sursă Dreamstime

Prăjitura ora 12 era la mare căutare pe vremea lui Ceaușescu, dar foarte puțini își permiteau să o cumpere din cofetării. Rețeta acestui desert este foarte simplă și cu puține ingrediente.

Prăjitura ora 12 era desertul vedetă pe vremea lui Ceaușescu, dar gospodinele o prepară și în ziua de azi. Această rețetă este foarte simplă, dar extrem de delicioasă. Gustul ei seamănă cu cel al amandinei, dar modul de gătire este puțin mai diferit.

Ingrediente:

8 ouă 220 g zahăr 170 g făină 70 g cacao de bună calitate 50 ml apă 70 ml ulei 10 g praf de copt

Ne puteți urmări și pe Google News

Ingrediente pentru sirop:

200-250 g zahăr 50 g miere 500 ml apă 50 ml esenţă rom

Ingrediente pentru glazură și decor:

250 g ciocolată cu 60% cacao 60 g unt cu minim 80% grasime 300 ml smântână din lapte pentru frişcă 50 g zahăr pudră

Sursă Dreamstime

Rețetă prăjiturii ora 12

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de cuptor cu dimensiunile de 25/30 cm. Într-un bol cernem făina și cacaua, adăugăm și praful de copt și dăm deoparte. Trebuie să amestecăm și uleiul cu apa. Batem ouăle cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul, până obținem o spumă cremoasă.

Adăugăm și apa amestecată cu uleiul în compoziția de ouă și batem atât cât să se încorporeze. Adăugăm în 3 tranșe compoziția de făină și amestecăm cu mișcări ușoare de jos în sus până încorporăm întreaga compoziție uscată. Acum o lăsăm la cuptor aproximativ 18 minute.

O scoatem din cuptor și o lăsăm puțin la răcit. Punem zahărul la caramelizat, iar când este topit și are culoarea caramelului adăugăm cu atenție apa și fierbem până se topește. Să nu uităm de esența de rom și de miere.

A venit momentul să preparăm glazura. Punem ciocolata împreună cu untul într-un vas pe bain marie și amestecăm până se topesc ambele și se omogenizează.Turnăm câte o lingură din glazură pe fiecare bucată de prăjitură și cu dosul lingurii nivelăm ușor. Să nu uităm de frișcă și de zahărul pudră. Trebuie puse peste prăjitură după bunul plac. Asta este tot, poftă bună!, potrivit chefnicolaietomescu.ro.