Prognoza meteo luni, 19 aprilie. Meteorologii de la ANM transmit că începutul acestei săptămâni va aduce temperaturi destul de scăzute, vremea urmând să se mențină rece și în următoarele zile.

Precipitațiile vor fi mai consistente în sud și sud-est, sub formă de ploaie și chiar lapoviță și ninsoare. În regiunile montane se vor semnala precitații mixte, deoarece temperaturile vor fi mult mai scăzute aici, iar pe crestele munților va ninge.

În ceea ce privește regimul termic al zilei de luni, meteorologii anunță temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 13 grade, cu cele mai mari valori în partea de sud-vest a țării. Minimele se vor situa între -2 și 6 grade, valori ușor mai scăzute față de ziua precedentă.

Vremea în București

În Capitală, meteorologii anunță vreme ploioasă și chiar intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi în jurul valorii de 12 grade Celsius, iar cea minimă de 6 grade Celsius și va continua ploua în reprize și pe parcursul nopții.

Marți, 20 aprilie, minimele nopții ating valori cuprinse între  0 – 2 gradeîn zonele montane, 4 – 6 grade prin Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, și  7 – 9 grade prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Mercurul din termometre va urca până la valori cuprinse între 12 și 15 grade în cea mai mare parte a țării. În zona montană, temperaturile maxime nu vor depăși valori mai mari decât 7 – 9 grade. Pe creste, se vor înregistra temperaturi cuprinse între 2 – 4 grade.

Precipitațiile nu lipsesc nici marți. Cantitățile mai importante se vor înregistra în Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, zonele montane și Transilvania, unde se pot acumula 15 – 20, 25 l/mp. Marți după amiază, nu este exclus să fie însoțite și de fenomene meteo extreme iar prin zonele montane avem parte de lapoviță și ninsoare.

CITEȘTE ȘI A fost anunțată data la care se pot ridica restricțiile în România. Se va întâmpla într-o zi de sărbătoare

CITEȘTE ȘI  Greșeala majoră pe care mulți o fac în bucătărie. Specialiștii ne avertizează. Riscuri majore

CITEȘTE ȘI USR PLUS își arată colții. Ce garanții cere de la Cîțu pentru a nu sparge coaliția. Nume nou pentru Sănătate

CITEȘTE ȘI O criză majoră amenință Rusia. Nicolae Popa, legătura dintre explozia de la depozitul de armament și cazul Skripal