Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 12 aprilie. Vești bune pentru prima zi a săptămânii. Ce temperaturi au anunțat meteorologii
Prognoza meteo, 12 aprilie. Vești bune pentru prima zi a săptămânii. Ce temperaturi au anunțat meteorologii

Prognoza meteo, 12 aprilie. Vești bune pentru prima zi a săptămânii. Ce temperaturi au anunțat meteorologii

Săptămâna debutează cu vreme frumoasă și caldă în toate regiunile țării, temperaturile maxime urmând să atingă 22 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 12 aprilie. Conform estimării meteorologilor, vremea va fi frumoasă în prima zi a săptămânii. Temperaturile vor fi în creștere, iar acest lucru va aduce o încălzire. Se estimează că maximele pentru începutul de săptămână vor fi de 22 de grade Celsius.

Potrivit prognozei meteo, vremea va fi predominant frumoasă și caldă în majoritatea regiunilor țării. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în vestul și în nord-vestul teritoriului. În aceste zone, spre sfârșitul intervalului, izolat și trecător, vor fi condiții pentru ploi slabe.

În cursul zilei de luni, pe alocuri își va face apariția și vântul, care va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime pentru ziua de luni se vor încadra între 12 și 22 de grade Celsius, conform estimărilor meteorologilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. Vor fi mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî spre – 4 grade. Aici vor mai fi condiții de brumă, spre sfârșitul intervalului pentru care a fost emisă prognoza. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață în cele mai multe zone.

Prognoza meteo în municipiul București

Luni, 12 aprilie, vremea în București se va menține frumoasă și caldă, în limitele acestei perioade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă la nivelul Capitalei se va situa în jurul valorii de 19 grade. Pe de altă parte, temperaturile minime vor coborâ până la 3 … 6 grade. Presiunea atmosferică va scădea.

Vremea la munte

Vremea în regiunile de munte va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil în masivele vestice și mai mult senin în restul zonelor montane. Vântul va sufla slab până la moderat. Local, vântul va cunoaște ușoare intensificări în Carpații Occidentali și Meridionali.

Citește și: Cum va fi vremea de Paște. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni