Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea rămâne capricioasă. Ce ne așteaptă în următoarele ore
Vremea rămâne capricioasă. Ce ne așteaptă în următoarele ore

Vremea rămâne capricioasă. Ce ne așteaptă în următoarele ore

România se află sub o informare de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț. În unele zone din țară, în această dimineața temperaturile au scăzut până la minus 10 grade.

Vremea rămâne capricioasă. Meteorologii prognozează că nopțile vor fi în continuare deosebit de reci, atât la noapte cât și mâine noapte, pentru că această noapte a fost una deosebit de rece, chiar geroasă în depresiunile din estul Transilvaniei, acolo unde s-au înregistrat și minime de -10…-12 grade.

Temperaturi negative, brumă și îngheț la sol

Din caza temperaturilor negative au fost condiții în care s-a produs brumă și îngheț la sol. Noaptea de joi spre vineri va fi asemănătoare, pentru că vor fi din nou temperaturi negative în majoritatea regiunilor, se va produce brumă și îngheț la sol.

Zile următoare însă, temperaturile vor crește treptat. Chiar de joi, maximele vor fi ușor mai ridicate decât cele înregistrate ieri în partea de sud și est a teritoriului.

 Din weekend vine căldura

În weekend vom avea maxime de 15-16 grade, în partea de vest chiar mai ridicate de atât, 17-18 grade, acesta fiind un normal al perioadei.

Precipitațiile sunt din ce în ce mai puține. Este posibil să mai vedem chiar și descărcări electrice, precipitații în continuare sub formă de ninsoare în zona de deal și munte și ploaie în rest, dar se vor ameliora, în acest weekend aproape că vor lipsi cu desăvârșire

În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade în special în nordul şi în centrul ţării şi în dealurile sudice. Se va produce brumă şi pe alocuri îngheţ la sol.

Temporar, în cursul zilei de joi (08 aprilie), în zonele de deal şi de munte vor mai fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului menţionat, în sud-vest şi centru, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 60…70 km/h, spulberând zăpada.