Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum va fi noaptea de Înviere. Va fi permisă circulația fără declarație și mersul la Biserică
Cum va fi noaptea de Înviere. Va fi permisă circulația fără declarație și mersul la Biserică

Cum va fi noaptea de Înviere. Va fi permisă circulația fără declarație și mersul la Biserică

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a avut, miercuri, o întâlnire cu mai mulți preoți din București pentru a decide cum se va organiza slujba din noaptea de Înviere. Astfel, mai multe restricţii vor fi ridicate în noaptea de 1 spre 2 mai.

Ce restricții vor fi ridicate în noaptea de Înviere. Mai mulți reprezentanţi ai BOR au discutat cu prefectul Alin Stoica pentru bună desfășurare a slujbelor pentru Paștele ortodox, anunţă Antena 3.

Ce restricții vor fi ridicate în noaptea de Înviere:

  • credincioșii nu vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși din case după ora 20:00
  • prima parte a slujbei de Înviere se va desfășura afară, iar ce-a de-a două parte în interior
  • în interiorul bisericii nu se va limita numărul de persoane
  • masca rămâne obligatorie, atât în interiorul bisericii cât și afară
  • preoții care au avut discuția cu Alin Stoica și-ar dori că slujba să se încheie la ora 4:00 dimineața

 

Slujba de Înviere se va desfășura normal, anunță Patriarhia Română. Se vor purta măști, se va respecta distanțarea sanitară, iar la biserică se merge pe jos sau cu mașina.

„Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, este mesajul Patriarhiei.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.