Evenimentul ZileiVremeaCum va fi vremea de Paște. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Cum va fi vremea de Paște. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Cum va fi vremea de Paște. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni
Meteorologii de la ANM au emis prognoza pentru perioada 12 aprilie - 10 mai 2021. Potrivit acestora, vremea pentru următoarele patru săptămâni arată că vom avea vreme frumoasă, temperaturile se vor menţine normale pentru această perioadă, cu excepția săptămânii 26 aprilie – 3 mai, când va fi mai frig.

Astfel, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu posibilitatea unei abateri termice ușor pozitive, local în nord-est.

În privința precipitaţiilor, acestea vor fi excedentare în intervalul 19 aprilie – 3 mai, arată prognoza meteo realizată de ANM pentru perioada 12 aprilie – 10 mai 2021.

Săptămâna 12 – 19 aprilie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu posibilitatea unei abateri termice ușor pozitive, local în nord-est.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane. Se vor semnala ploi excedentare, începând din data de 19 aprilie.

Săptămâna 19 – 26 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 Săptămâna 26 aprilie – 3 mai

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, local posibil ușor mai coborâte.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, dar mai ales în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea va fi mai rece, la sfârşitul lunii aprilie.

Săptămâna 3 – 10 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar local cu o tendință deficitară.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. ECMWF estimează media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

 


Accesează: