Pâinea care nu îngrașă. Cercetătorii au „testat-o” și prezintă beneficiile ei
- Ramona Rotaru
- 25 februarie 2023, 22:09
Oamenii de știință au descoperit pâinea care nu îngrașă. Este făcută dintr-o făină sățoasă și extrem de sănătoasă. În urma unor teste, cercetătorii au concluzionat că această pâine te ajută în luptă cu kilogramele în plus, dar scade și riscul apariției diabetului.
Cercetătorii britanici au descoperit pâinea care nu îngrășa, perfectă pentru persoanele care se luptă cu kilogramele în plus. Potrivit oamenilor de știință, această pâine este făcută dintr-o făină care să te mențină sătul și este sănătoasă. Este vorba despre făina de năut, care pare să reducă și glicemia.
„Într-un moment în care suntem cu toții încurajați să ne creștem aportul de fibre, acest studiu evidențiază importanța formei fizice a fibrelor, luând în calcul încetinirea digestiei amidonului, îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge și simularea hormonilor de sațietate, care ne ajută să ne simțim plini. ”, a declarat biochimistul Peter Ellis, de la King’s College London din Marea Britanie.
Au descoperit făina, apoi au copt pâinea care nu îngrașă și au supus-o unor teste. Eșantionul a fost alcătuit din 20 de indivizi sănătoși, cărora li s-au servit mostre de pâine albă cu 0%, 30% și 60% făină de năut. Pentru a îndulci puțin pâinea, s-a pus deasupra dulceață fără zahăr.
Făina de năut scade glicemia
Cele 20 de persoane care au participat la studiul cercetătorilor britanici susțin că pâinea îmbogățită cu năut i-a făcut să se simtă mai sătui. După consum, celor 20 de indivizi li s-au făcut analize la sânge, în urma cărora arată o eliberarea mai multor hormoni care promovează sațitatea.
Pâinea care nu îngrășa nu ajută doar în lupta cu kilogramele în plus, ci este și sănătoasă. Potrivit analizelor la sânge făcute de voluntari, făina de năut reduce glicemia: făina de năut cu 30 la sută a redus nivelul de glucoză din sânge cu până la 40 la sută, cu o scădere drastică comparativ cu făina obișnuită. Cercetătorii britanici susțin că scăderea glicemiei este datorită faptului că amidonului îi ia mult mai mult timp să se descompună în organism, au concluzionat cercetătorii.
În urma testului efectuat pe cele 20 de persoane, cercetătorii britanici au concluzionat că pâinea făcută din făină de năut nu îngrașă, ba mai mult, scade riscul de diabet, potrivit dcnews.ro.