Fructele care îngrașă chiar dacă sunt sănătoase. Care este porția recomandată de nutriționiști

Fructele care îngrașă chiar dacă sunt sănătoase. Care este porția recomandată de nutriționiști Sursa foto: Dreamstime.com

Medicul Mihaela Bilic a spus care este fructul de care trebuie să ne ferim dacă ne confruntăm cu kilograme în plus pentru că acestea îngrașă cel mai mult. Nutriționistul urmează o dietă accesibilă pentru orice persoană.

Nucile caju se numără printre preferatele românilor pentru că pot fi găsite în orice perioadă a anului. Nutriționsitul Mihaela Bilic a explicat că acestea pot reprezenta o gustare între mese, dar trebuie să fie acordată mare atenție cantității consumate. Foarte multe persoane nu știu că aceste nuci sunt un pericol pentru persoanele care se confruntă cu kilograme în plus din cauza valorii calorice ridicate.

Medicul nutriționist a spus că o porție corectă de oleaginoase trebuie să cântărească nu mai mult de 30 grame. „Un astfel de ambalaj, care să conțină o porție corectă, nu mai există decât în avion. Când cumperi semințe, migdale, alune, fistic sau caju de la supermarket, punga are minim 100 g și peste 600 calorii. Chiar dacă sunt sănătoase, fructele oleaginoase îngrașă foarte tare! Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă”, a scris dr. Mihaela Bilic pe Facebook.

Dieta ținută de nutriționistul Mihaela Bilic

Medicul a dezvăluit care este secretul ei pentru a se menține în viață. Nutriționistul a ținut să precizeze că dieta pe care o urmează a devenit deja un stil de viață pentru ea. Mihaela Bilic consumă destul de puține calorii și când o facă aproape toate se regăseasc la masa de seară, care trebuie să fie satisfăcătoare pentru organism. Ea a mai adăugat că nu și-a impus interdicții la mâncare și consumă câte puțin din fiecare produs. Medicul nutriționist a mărturisit și care sunt preparatele de la care nu se poate abține.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”, a declarat medicul nutriționist pentru Viva.