Două rețete de supă cremă cu legume și smântână. Te vor cuceri de la prima înghițitură

Două rețete de supă cremă cu legume și smântână. Te vor cuceri de la prima înghițiturăSupă cremă. Sursa foto: Pixabay

Supa crema de legume este una dintre cele mai delicioase feluri de mâncare. Perfectă pentru zilele răcoroase sau atunci când ai nevoie de o masă ușoară, aceasta are puține ingrediente și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. În plus, acestea sunt variante sănătoase pentru cei mici.

Supă cremă cu ceapă, cartofi și smântână

Poți pregăti o supă cremă din legumele rămase în frigider sau poți adapta ingredientele în funcție de preferințele celor dragi.

Ingrediente necesare

  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi medii
  • 1 l supă de legume (sau apă)
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri ulei de măsline sau unt
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 1 frunză de dafin

Mod de preparare

Curăță legumele și taie-le în bucăți mari. Într-o oală mare, adaugă uleiul sau untul și încălzește-l la foc mediu.

Adaugă ceapa și las-o să se călească până se înmoaie și devine sticloasă. După acest pas, adaugă morcovii și cartofii și mai lasă legumele la călit încă 5 minute. Toarnă supa de legume în oală și adăuga o frunza de dafin. Pentru un plus de savoare, poți adăuga puțin cimbru, însă acest pas este opțional.

Supă cremâ

Supă cremă. Sursa foto: Pixabay

După ce legumele s-au fiert, îndepărtează frunza de dafin și pasează legumele cu ajutorul unui blender. La final, toarnă deasupra smântâna lichidă și mai amestecă timp de 1-2 minute.

Supă cremă cu broccoli și usturoi

Perfectă pentru perioadele în care te confrunți cu o răceală, această supă se prepară în doar câteva minute.

  • 500 g broccoli
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 750 ml supă de legume sau apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură de suc de lămâie

Spală bine broccoli și taie-l în buchețele mici. Curăță și taie cartoful și morcovul în cuburi, iar ceapa și usturoiul toacă-le fin. Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu și adaugă ceapa și usturoiul. După ce s-au înmuiat, adaugă morcovul și cartoful și sotează-le 5 minute.

Toarnă peste legume supa sau apa și fierbe toate ingredientele de 15-20 de minute, până când cartoful și morcovul se înmoaie,

Adaugă broccoli și fierbe încă 5-7 minute. La final, pune legumele fierte în blender, iar apoi adaugă smântâna, sarea și piperul.

Recomandările noastre